Af Ritzau - 10/08-16 21:45

Quaade vraget til baneholdet: OL kan blive uden migQuaade vraget til baneholdet: OL kan blive uden mig

Temporytteren Rasmus Quaade må i første omgang sidde uden for, når banelandsholdet torsdag tager hul på OL.

storybild

Rasmus Quaade må i første omgang se på, mens Frederik Rodenberg Madsen, Niklas Larsen, Lasse Norman Hansen og Casper Folsach sidder i sadlerne i 4000 meter holdforfølgelsesløb. (Arkivfoto). (Billede: Scanpix/Jeppe Michael Jensen)

Hele seks ryttere kæmper om bare fire startpladser på det stærke danske banelandshold i 4000 meter holdforfølgelsesløb ved OL i Rio.

Når holdet indleder OL-konkurrencen torsdag aften er det med Lasse Norman Hansen, Casper Folsach, Niklas Larsen og Frederik Rodenberg i sadlerne.

Holdets mest rutinerede mand Rasmus Quaade og Casper Pedersen er sat af.

- Jeg er super skuffet over, at jeg ikke skal køre.

- Jeg håber, at jeg kommer til at køre i første runde eller finalen, siger 26-årige Quaade, som erkender, at han måske ikke kommer til at køre under OL.

- Det kan sagtens ske.

Banelandsholdet skal maksimalt i aktion tre gange i Rio, der bliver indledt med en kvalifikation. De otte bedste nationer i kvalifikationen går videre til næste fase, hvor nummer 1 møder nummer 4, 2 mod 3, 5 mod 8 og 6 mod 7.

Herefter følger finalen og en kamp om bronze. På forhånd er det ventet, at Storbritannien og Australien vil kæmpe om guld, mens Danmark og New Zealand skal dyste om bronze.

Selv om Rasmus Quaade er skuffet, så er det vigtigt for ham at lægge sine personlige følelser væk.

- Hvis vi ikke bliver ved med at bakke hinanden op, når vi slår hinanden af holdet, så kan vi ligeså godt droppe det.

- Jeg er nødt til at støtte op om de andre, som jeg plejer, ellers vinder vi ikke en medalje, siger Quaade.

Så sent som i marts kortede banelandsholdet næsten to sekunder af den danske rekord, så den nu lyder på 3.54,960 minutter. Det skete til VM, hvor danskerne slog New Zealand i bronzekampen.

Ligesom i Rio måtte Rasmus Quaade vige pladsen til et af de unge talenter.

- Det har højnet vores niveau utrolig meget, at vi er seks mand, der kører rigtig stærkt. Uanset kombinationen til VM ville vi have slået den gamle danske rekord. Det er jeg ret sikker på, siger Quaade.

Det er flere dage siden, at landstræner Casper Jørgensen afslørede for rytterne, hvem der er i sadlerne, når OL går i gang. Ellers er der en risiko for, at banerytterne tapper hinanden for kræfter.

- Det har vi prøvet før. Så smadrer vi hinanden for meget, og så bliver vi trætte, og det går ud over konkurrencen, siger Rasmus Quaade.

Landstræner Casper Jørgensen ved udmærket godt, at han lige nu har to skuffede ryttere på holdet. Men det kan ikke være anderledes.

- Det er tal og tider, som jeg kigger på hele vejen. I grove træk kan man se, hvem der er gode og dårlige.

- Jeg tror, at det er sværere at være i træner i fodbold, når man skal finde ud af, hvem der skal spille højreback, siger Jørgensen.

- Selvfølgelig bliver de skuffede, når de ikke er på holdet. Det skal de også være, men de respekterer det, siger han.

Banelandsholdet kører kvalifikation torsdag aften klokken 22.23.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx