Af - 11/09-14 12:13

- Lad være med at kalde mig 'boksebabe'- Lad være med at kalde mig 'boksebabe'

På lørdag kan Cecilia Brækhus skrive boksehistorie i København, hvor hun med en sejr kan kalde sig firedobbelt verdensmester. Men lad være med at stille hende det her spørgsmål.

Bildstrecke im Grossformat »

'Er du ikke bekymret over dit ansigt?' Et godt råd. Skulle du nogensinde møde Cecilia Brækhus sådan ansigt til ansigt, så lad være med at stille hende det spørgsmål. For det er der rigtigt mange, der har gjort.

Mikkel Kessler lærer blind og døv dreng at bokse
Mikkel Kessler lærer blind og døv dreng at bokse

- Jeg er så træt af at skulle høre på det, bare fordi jeg er en kvinde. Det er så gammeldags at tænke, at kvinder altid bekymrer sig over deres udseende og bare vil se godt ud. Jeg er ikke en 'boksebabe', og det er så udmattende at skulle høre på det, siger Cecilia Brækhus til metroxpress.

På lørdag kan hun skrive boksehistorie i København. Hvis den norske nævekæmper vinder over kroatiske Ivana Habazin vil hun som den første kvinde nogensinde kunne kalde sig firdobbelt verdensmester i boksesportens største forbund, WBA, WBC, WBO og IBF.

Kessler tæt på drømmekamp i Danmark
Kessler tæt på drømmekamp i Danmark

Kun to mænd – Bernard Hopkins og Jermain Taylor – har nogensinde gjort det samme.

Og selv om Cecilia Brækhus aldrig har tabt i sine 25 kampe som professionel, har hun kæmpet med at få respekt i den mandsdominerede sport.

Bokser dømt for vold
Bokser dømt for vold

- Mænd skulle bare videre, hvor nemt de har det. En fyr kan bare bokse, og så er det nok. Vi har lidt større problemer med at blive taget alvorligt. Kvinder skal i virkeligheden bokse bedre for at blive anerkendt. Det bliver altid et spørgsmål om udseende. Der er for eksempel ingen, der spørger Mikkel Kessler, om han er bekymret for sit ansigt, siger Cecilia Brækhus og tilføjer:

- Og han er ellers også ret smuk.

Eksperter i tvivl om Patrick Nielsens fremtid
Eksperter i tvivl om Patrick Nielsens fremtid


Hun er født i Colombia, blev adopteret af sine forældre i Bergen og begyndte at gå til kick-boksning, da hun blev teenager.

Hun måtte snige sig ud om aftenen for at træne. Siden blev det til boksning.

- Jeg havde fundet min passion. Jeg havde fundet noget, jeg virkelig elskede. Det er sjældent, at man som 13-årig gør det. Og jeg har været så heldig at kunne gøre det til mit job med alle de forhindringer, der har været ved at være en pige, siger Cecilia Brækhus.

Patrick Nielsen får VM-tæv med første nederlag nogensinde
Patrick Nielsen får VM-tæv med første nederlag nogensinde

Som 32-årig er følelserne for boksesporten usvækkede.

- Jeg elsker da at tage en kjole på og gå ud vennerne, men jeg er først og fremmest professionel bokser. Med alt det hårde arbejde der ligger bag. Jeg elsker, at man ikke bare bliver udfordret fysisk, men også mentalt og teknisk. Det er udmattende. Og jeg elsker spillet mellem to boksere i ringen, siger Cecilie Brækhus.

Cecilia Brækhus' titelkamp på lørdag er en del af Nordic Fight Night. Det bokses i Tap1 i København på lørdag. Stævnet vises på TV3+ og TV3 Sport2.

LÆS OGSÅ: Rasende rapper ville tæske verdens bedste bokser

LÆS OGSÅ: Har Mikkel Kessler smidt boksehandskerne?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tv-kendis skal skilles: 'Det kommer...
bt.dk
Bill Gates fortæller detaljer fra sit...
bt.dk
Mand død efter redningsaktion i Nordsøen
bt.dk
Laudrup om afdød Brøndby-borgmester:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx