26/10-14 08:02; Opdateret: 26/10-14 08:21

Thorbjørn Olesen triumferer i AustralienThorbjørn Olesen triumferer i Australien

Den danske golfspiller formåede at forsvare sin føring og vinde Perth International.

storybild

(Billede: Polfoto)

Føringen holdt hele vejen hjem for den danske golfspiller Thorbjørn Olesen, som søndag triumferede i European Tour-turneringen Perth International i Australien. Søndag morgen dansk tid kunne den danske golfspiller lade sig hylde efter den fjerde og afsluttende runde.

Thorbjørn Olesen har sikker kurs mod European Tour-sejr
Thorbjørn Olesen har sikker kurs mod European Tour-sejr

Thorbjørn Olesen sætter banerekord i Australien
Thorbjørn Olesen sætter banerekord i Australien

Thorbjørn Olesen stod for presset, efter at han gik ind til den afsluttende runde med et forspring på tre slag ned til nummer to, franskmanden Victor Dubuisson, der med en runde i 66 slag søndag kom fra baghjul og pressede Thorbjørn Olesen til at holde sammen på sit spil til det sidste.

Danskeren gik sidste runde i 71 slag og slutter samlet turneringen i 271 slag, mens Victor Dubuisson sluttede med samlet 274 slag. På tredjepladsen sluttede englænderen Mark Foster med samlet 276 slag.

Stabil Thorbjørn Olesen med fremme i Danmark
Stabil Thorbjørn Olesen med fremme i Danmark

Lucas Bjerregaard var med til at fuldende en god dansk weekend i Perth, da han med en solid sidste runde i 70 slag spillede sig op på delt fjerdeplads.

Det er den 24-årige Thorbjørn Olesens anden sejr på European Tour. I april 2012 vandt han Sicilian Open i Italien. Dengang troede mange nok, at det ville være startskuddet til en række sejre for det danske stortalent, men spillet har ikke altid fungeret for ham siden.

Det har det imidlertid gjort for Thorbjørn Olesen i de fire dage, han har været med ved Perth International. Det er samtidig den første danske European Tour-sejr, siden Thomas Bjørn vandt Nedbank Golf Challenge i Sydafrika i december sidste år.

Det er i øvrigt den 30. danske sejr på European Tour, siden Thomas Bjørn vandt sin første af slagsen i 1996. Netop Thomas Bjørn er den klart mest vindende danske spiller på European Tour, eftersom han står noteret for 15 af de 30 danske sejre.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx