Af Ritzau - 29/04-17 06:31

Undertippet Antonsen vil spille frigjort mod AxelsenUndertippet Antonsen vil spille frigjort mod Axelsen

Anders Antonsen har alt at vinde, og jeg har alt at tabe, siger Viktor Axelsen før EM-semifinalen i Badminton.

storybild

Anders Antonsen er i semifinalen i EM i badminton, hvor han lørdag møder topseedede Viktor Axelsen. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Claus Fisker)

Efter en tæt sejr over den tredjeseedede tysker Marc Zwiebler spillede danmarksmesteren Anders Antonsen sig fredag videre til semifinalen ved EM i badminton.

Her møder han lørdag topseedede Viktor Axelsen, og der er dermed lagt op til danskerdrama i Sydbank Arena i Kolding, der huser turneringen.

Aarhusianske Antonsen har alt at vinde, og uanset hvad går han ikke skuffet hjem, da han er sikret minimum en bronzemedalje.

- Det er fandeme fedt med en EM-medalje i hus. Det var min målsætning, da jeg tog herhen, at jeg skulle have en medalje med herfra. Jeg er fandeme glad for, at den er sikret, siger Antonsen.

EM-målsætningen er nået, men skal bronzemedaljen skiftes ud med minimum sølv, kræver det, at Antonsen spiller frigjort og rammer sit højeste niveau.

- Det er klart, at han har nogle år på mig, og jeg kommer bagfra. I princippet kan jeg spille lidt mere frit, for det er en kamp, som folk forventer, at han vinder. Det skal jeg bare udnytte til min fordel.

- Viktor er en af verdens bedste spillere. Hvis man ikke spiller sit ypperste mod de bedste fire i verden lige nu, så får man en snitter. Det er bare med at være der, ellers bliver man udsat for at få klø, siger han.

Topseedede Viktor Axelsen fik hårdere modstand, end de fleste havde forventet, da han slog Mark Caljouw 21-17, 21-14 i kvartfinalen.

Nu glæder Axelsen sig over at møde en mere velkendt modstander, selv om han må tage alt presset på egne skuldre.

- Vi kender hinanden mega godt. Vi træner sammen hver dag. Vi mødtes også til All England. Det er altid svært. Anders har alt at vinde, og jeg har alt at tabe set udefra, siger Axelsen.

Ved mødet i All England i marts vandt Viktor Axelsen ubesværet 21-13, 21-9.

I den anden semifinale skal Hans-Kristian Vittinghus møde andenseedede Rajiv Ouseph fra England.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Se billederne: Snestorm skaber kaos i...
bt.dk
Hareide-kriger skadet før VM: Det,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx