Af Ritzau - 25/03-17 13:50

Jannik Vestergaard: Hareide fører os den rigtige vejJannik Vestergaard: Hareide fører os den rigtige vej

Landsholdet tager hele tiden skridt i den rigtige retning, selv om resultaterne svinger, siger Vestergaard.

storybild

Selv om kvalifikationstabellen ikke indikerer det, er Danmarks fodboldlandshold på rette vej, mener Jannik Vestergaard. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Fredag var det et år siden, at Danmarks fodboldlandshold for første gang blev styret af nordmanden Åge Hareide på sidelinjen i en kamp.

Siden har holdet efter svingende resultater spillet sig i en position, hvor der ikke er råd til flere udfald, hvis der skal holdes liv i håbet om en billet til VM i Rusland næste år.

Men selv om resultaterne kunne være bedre, har landsholdet hele tiden taget små skridt i den rigtige retning rent spillemæssigt, mener Jannik Vestergaard, der har været fast inventar i truppen i Hareides regeringstid.

- Jeg synes, at det er en tilfredsstillende måde, vi har flyttet holdet på. Det er overvejende resultaterne, som har været det skuffende i det år.

- Det er vanskeligt at sætte præcise ord på, hvor langt vi er kommet, men vi har fået et bedre kendskab til systemet og de tanker, som trænerteamet gør sig.

- Det har desværre ikke udmøntet sig i så mange point, som vi havde håbet på. Men jeg tror, at efterhånden som vi får mere tid og flere kampe sammen, vil vi blive ved med at se gradvis forbedring, siger Vestergaard.

Ud over nederlaget i Polen i oktober har Danmark været det dominerende hold - også da det udmøntede sig i et 0-1-nederlag hjemme mod Montenegro.

Landsholdet skal blive ved med at udvikle sig, så dominansen udmunder i sejre, siger Jannik Vestergaard.

- Så snart man begynder at føle sig for sikker i noget, går man i stå og bliver overhalet. Man må aldrig nå dertil, hvis man har ambitioner.

- På den anden side synes jeg, at vores spillefilosofi ligger mere på rygraden, end den gjorde i starten. Det er naturligt, men vi føler stadigvæk, at vi skal blive bedre, siger Jannik Vestergaard.

Borussia Mönchengladbach-stopperen har fået spilletid i syv ud af ti landskampe under Åge Hareide, og han har været udtaget til alle landsholdssamlinger.

Vestergaards næste mulighed for spilletid i landsholdstrikoten er søndag aften i nøglekampen mod Rumænien.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Studerende anklagede Støjberg for at...
bt.dk
Ny OL-skandale: Endnu en atlet taget...
bt.dk
Prins Henrik efterlader sig en helt...
bt.dk
Influenza-epidemi presser sygehuse:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx