Af - 16/01-14 22:01; Opdateret: 16/01-14 22:47

Tre på stribe! Danmark tryner TjekkietTre på stribe! Danmark tryner Tjekkiet

Danmark får maksimumpoint med i mellemrunden efter en 33-29-sejr over Tjekkiet, hvor angrebet var bedre end forsvaret.

storybild

(Billede: Polfoto)

Første del af Wilbeks vinder-mission er udført. Tre sikre sejre og fire point med i mellemrunden er status efter dansk 33-29-sejr over Tjekkkiet.

Dermed er Danmark klar til en mellemrunde, hvor der udover en revanche mod de spanske verdensmestre i morgen venter kampe mod Island og Ungarn.

USA elsker Mikkel Hansens vilde scoring
USA elsker Mikkel Hansens vilde scoring

Danmark fik et tidligt straffekast i kampen mod Tjekkiet, og som Ulrik Wilbek havde lovet fik Hans Lindberg en sidste chance for at banke den ind. Det gjorde han, til tydelig forløsning for både ham selv og de 14.000 tilskuere i Boxen.

Men ellers var det ikke en overbevisende dansk start.

Her ryger myte om håndboldgale jyder
Her ryger myte om håndboldgale jyder

En sur Ulrik Wilbek måtte tage timeout efter et rodede første 18 minutter ved stillingen 10-9, og Tjekkiet fulgte med til 12-12, inden Jannick Green fik chancen i buret. Han var stærkt medvirkende til den danske pauseføring på 21-17 – ligesom Hans Lindbergs seks mål også var det.

Ulrik Wilbek sagde før kampen, at venstrefløjen Anders Eggert efter alt at dømme var klar til den første kamp i mellemrunden mod Spanien, men den vikarierende Casper U. Mortensen lignede ikke en mand, der havde tænkt sig at give pladsen op.

EM-profil: Kunne spille EM på otte dage
EM-profil: Kunne spille EM på otte dage

Til gengæld var Mikkel Hansen mere menneskelig, end han var det mod Østrig, og hans mest overbevisende aktion var vel kampens allerførste scoring, som han satte ind med stor selvfølgelighed.

Det fuldender et dansk gruppespil, der, nogenlunde som forventet, har kastet lutter sikre sejre af sig. Tjekkiet er ude af EM.

LÆS OGSÅ: EM-målmand: Jeg fik stress

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Udfordrer Magnussen: Nu er hans...
bt.dk
LIGE NU: Person stukket ned ved...
bt.dk
Otte mænd fængslet efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx