31/10-17 07:27

Australien vil give fodboldtrænere det gule kortAustralien vil give fodboldtrænere det gule kort

Trænernes opførsel på sidelinjen skal blive bedre. Derfor forsøger Australien sig med gule og røde kort.

storybild

Trænere risikerer nu gule og røde kort ligesom spillerne på banen. Scanpix/Francois Lo Presti

Sydney. Fodboldtrænere vil i fremtiden kunne modtage gule og røde kort, ligesom spillerne inde på banen har gjort i årevis.

Sådan bliver det i hvert fald i Australien, hvor tiltaget i den kommende weekend bliver indført som en forsøgsordning i den bedste række for herrer, A-league, og for damer, W-league.

Hidtil har dommerne kunnet give trænere en henstilling og efterfølgende en bortvisning. De kulørte kort skal gøre det mere tydeligt for publikum, hvad der foregår.

- I bund og grund vil dette forsøg visualisere disse skridt og på den måde kommunikere til fans, at dommerne giver trænere og assistenter en formel advarsel, siger chefen for A-league, Greg O'Rourke.

Trænere kan eksempelvis få en advarsel for brok, provokerende fagter eller ved at gå ind i modstandens tekniske område.

Røde kort vil blive langet ud for grovere forseelser. Det kan være spark til vandflasker, groft sprogbrug eller forsinkelse af spillet ved at holde fast på bolden.

- Kortene vil bidrage til, at fans og seere bedre forstår, hvad dommere står overfor hver uge og hjælpe med til at øge respekten for dem.

- Det er også vigtigt, at det sender en klar besked ud til hele sporten på græsrodsniveau, at dårlig opførsel overfor dommere og modstandere er uacceptabel og har konsekvenser, siger Greg O'Rourke.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen indrømmer brug af...
bt.dk
Far til 14-årig pige i koma: 'Gid det...
bt.dk
Lagde du mærke til det?...
bt.dk
Tre mænd stukket ned i butikscenter:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx