Af Daniel Martinsen - 28/01-15 11:29

Laudrup om VM-brag: Danmark har mental fordelLaudrup om VM-brag: Danmark har mental fordel

Michael Laudrup følger de danske håndboldherrer tæt ved VM, og han har en god fornemmelse inden kvartfinalen.

storybild

Michael Laudrup følger nøje med i håndbold. (Billede: Jon Super)

Lidt uden for Doha er Michael Laudrup godt i gang med træningen med sine spillere fra den lokale fodboldklub Lekhwiya, som er placeret helt i toppen af den bedste række i Qatar.

Laudrup er iført træningstøj og viser stadig en sublim teknik, da han jonglerer med bolden og deltager i øvelserne midt på banen.

Nøddesbo - en blød viking: - Savner nyfødt datter
Nøddesbo - en blød viking: - Savner nyfødt datter

Sammen med resten af truppen har Laudrup lige været af sted på træningslejr, men har også fulgt med i håndbold-VM, som er i fuld gang i Qatar.

Den danske fodboldtræner har fulgt godt med og kan fortælle detaljeret om Danmarks færd i turneringen, som blev indledt med et skuffende 24-24-resultat mod Argentina, men derefter er blevet bedre og bedre.

Dansk forsvars-mur:  Kom bare med Spanien
Dansk forsvars-mur: Kom bare med Spanien

Onsdag aften spiller Danmark kvartfinale mod Spanien, og Michael Laudrup tror, det kan være en fordel, at danskerne har været ude i tovene i flere kampe.

- Danmark har været en hel masse igennem. Spanien har vundet alle deres kampe, men har ikke været ude i alle de situationer, som Danmark har.

- Spanierne kommer med selvtillid efter seks sejre i træk, men jeg tror, at Danmark står rigtigt godt mentalt før kampen, vurderer Michael Laudrup.

Mikkel Hansen: Vi spiller bedre og bedre
Mikkel Hansen: Vi spiller bedre og bedre

I det meste af sit liv har han fulgt med i håndboldlandsholdet ved de store turneringer.

- Jeg har altid set håndbold ligesom de fleste andre danskere, når der har været EM- og VM-slutrunder samt OL. Jeg har fulgt både herrerne og damerne.

Danmark vandt over Island i ottendedelsfinalen.

- Vi har gennem årene været forvænt med store resultater, finaler, titler og spændende kampe. Vi er et lille land, men vi er en stor håndboldnation, fastslår Michael Laudrup, der har fulgt godt med i de danske håndboldherrers resultater i Qatar:

- Isoleret set ved denne slutrunde har vi været lidt igennem fra start af, må man sige. Med en kamp, der var vundet mod Argentina, men blev smidt. Og så en uafgjort kamp mod tyskerne, som groft sagt betød, at man vidste, at førstepladsen i gruppen var væk, og dermed at vejen til finalen blev meget, meget sværere.

Rene Toft: Vi kan tabe til alle hold
Rene Toft: Vi kan tabe til alle hold

- Så gik man ud og slog Polen, hvilket var godt, men som gjorde det endnu sværere at nå finalen, fordi det så var Spanien og Frankrig, man skulle møde på vejen, siger Laudrup.

Kampen mellem Danmark og Spanien spilles klokken 19. Se den på TV 2.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx