Af - 27/03-14 10:43

Derfor er Bayerns rekord godt nyt for dansk stortalentDerfor er Bayerns rekord godt nyt for dansk stortalent

Bayern Münchens rekord-tidlige mesterskab er godt nyt for holdets danske stortalent Pierre-Emile Højbjerg. Han kan se frem til 'masser af spilletid'.

storybild

(Billede: Polfoto)

Godt nok har 18-årige Pierre-Emile Højbjerg ikke den største andel i det tyske mesterskab, som hans klub Bayern München i denne uge vandt med syv spillerunder tilbage af sæsonen.

På vej mod toppen: - dansk stortalent bliver bedre dag for dag
På vej mod toppen: - dansk stortalent bliver bedre dag for dag

Men alligevel han kan ende med at få meget mere end bare en medalje og æren ud af det.

Det vurderer Luna Christofi, der kender Bayerns træner Pep Guardiola indgående fra tiden i Barcelona.

- Pep har mesterskabet på plads, og han har nogle helt konkrete Champions League-kampe, så nu har han en gylden periode, hvor han kan udvikle de unge spillere, som han ikke rigtigt tør bruge i det daglige. Jeg er sikker på, at Pierre får masser af spilletid nu, vurderer hun.

Dansk stortalent: Jeg var bange for Guardiola
Dansk stortalent: Jeg var bange for Guardiola

Indtil videre har Pierre-Emile Højbjerg kun fået tre indhop i denne sæson, men udsigten til mere spilletid glæder hans danske træner: Jess Thorup fra U21-landsholdet

- Et stykke tid endnu, synes jeg han er rigeligt godt matchet, hvis 'bare' han træner med alle Bayerns stjerner, men næste step for Pierre i forhold til landsholdsregi, det er at få kampe på et vist niveau, og der er Bundesligaen rigtig attraktiv, siger Jess Thorup, som ikke er bange for at niveauet eller intensiteten i Bayerns kampe vil falde, nu hvor der ikke er noget på spil.

Dansk Bayern-talent savner vindermentalitet i DBU
Dansk Bayern-talent savner vindermentalitet i DBU

- Jeg tror ikke, at der er et hold i Tyskland, som ikke vil gør alt for at slå de nykårede tyske mestre. Bayern er jaget vildt, og det vil gøre kampene rigtigt svære, vurderer den danske U21-landstræner.

Næste chance for spilletid for Pierre-Emile Højbjerg kommer på lørdag, når de tyske mestre kan lade sig hylde foran hjemmepublikummet til kampen mod Hoffenheim.

LÆS OGSÅ: Bayern reddede dansk talents dødssyge far

LÆS OGSÅ: Dansk stortalent får tre år i tysk storklub

LÆS OGSÅ: Ny Bayern-sejr: Højbjerg får 45 minutter

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx