Af Ritzau - 25/08-16 15:10

Kontanter og luksusbiler til russiske OL-medaljevindereKontanter og luksusbiler til russiske OL-medaljevindere

Den russiske præsident, Vladimir Putin, vil begave de russiske atleter, der vandt medaljer til OL i Rio.

storybild

Yulia Efimova (billedet) kan se frem til en klækkelig økonomisk bonus for sine anstrengelser ved OL. Svømmeren vandt to sølvmedaljer i Rio. (Billede: Scanpix/Alexander Nemenov)

De russiske atleter, der vandt medaljer under OL i Rio, får en firehjulstrækker af mærket BMW og en check på minimum 1,7 millioner russiske rubler, hvilket svarer til cirka 175.000 danske kroner, af hjemlandet for deres indsats.

Det skriver det russiske nyhedsbureau Tass torsdag ifølge dpa.

Atleterne, der vandt guldmedaljer, får fire millioner rubler, hvilket svarer til cirka 400.000 kroner, og en BMW X6, som har en værdi af 4,5 millioner rubler, hvilket svarer til cirka 460.000 kroner.

Tidligere har Rusland givet Mercedes- og Audi-biler til sine medaljevindere ved OL.

Medaljevinderne har også mulighed for at få andre goder af de regionale administrationer i Rusland, som for eksempel penge til boliger og lignende.

Rusland blev sammenlagt nummer fire i det overordnede OL-medaljeræs. Landet fik 56 medaljer i alt: 19 af guld, 18 af sølv og 19 af bronze.

Præsidenten i Rusland, Vladimir Putin, lykønskede torsdag de russiske atleter ved en ceremoni i Kreml. Ved ceremonien deltog også landets idrætsminister, Vitaly Mutko, og premierminister Dmitrij Medvedev.

Store dele af det russiske OL-hold blev udelukket fra at deltage i legene på grund af en stor russiske dopingskandale, hvor det kom frem, at landet systematisk har dopet sine idrætsudøvere.

Det medførte, at flere russiske atleter blev udelukket fra det netop overståede OL i Rio, og at Rusland helt er udelukket fra de kommende paralympiske lege.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

USA's topforhandler: EU og Danmark...
bt.dk
Babylykke: Kendt TV 2-korrespondent...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert om...
bt.dk
I dag kan en ny børne-dille begynde:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx