Af - 20/12-13 22:15; Opdateret: 20/12-13 22:36

Brasilien gjorde det igen – Danmark tabte semifinaleBrasilien gjorde det igen – Danmark tabte semifinale

Danmark skal spille bronzekamp mod Polen, efter holdet igen tabte til Brasilien. 27-21.

storybild

(Billede: Polfoto/Lars Poulsen)

De gjorde det igen, brasilianerne med danske Morten Soubak på sidelinjen. De vandt over Danmark. Stort. Med en bedre start end danskerne satte de i karnevalsoptog mod VM-finalen allerede i første halvleg.

27-21.

Nu møder Danmark Polen i bronzekampen, mens Brasilien skal i kamp mod Serbien og 20.000 tilskuere.

Pytlick: Vi har gode muligheder
Pytlick: Vi har gode muligheder

Kampen blev spillet uden den store semifinalestemning på lægterne. Men der var da lidt overskydende nordmænd og lidt flere danskere end normalt i enorme Kombank Arena i Beograd. Men egentlig var det en lille flok grønklædte brasilianerne, der var mest markant i lydbilledet.

En træfsikker brasiliansk højre fløj, Alexandra do Nasimento, og markante målskytter i playmaker Ana Rodrigues og Denoise Cavaleiro holdt danskerne på afstand hele vejen gennem kampen, mens målvogter Barbara Arenhart var en frustrerende sidsteskanse i målet.

Samtidig brændte danskerne ligesom i de to holds første møde ved VM i Serbien. Spillere som Trine Østergaard og Kristina ’Mulle’ Kristiansen kom aldrig rigtigt ind i kampen.

Serbien knuser Kim Rasmussens polske finaledrøm
Serbien knuser Kim Rasmussens polske finaledrøm

Derfor var det Morten Soubak, der var i kontrol ved pausen. Foran 14-10 kunne han på sin egen facon og med rygsæk over den ene skulder stå og sludre lidt med Ana Rodrigues midt på banen. Imens var der krisemøde hos Jan Pytlick og hans assistent Ulrik Kirkely. De var de sidste danskere, der forlod halen. Hvad skulle de sige til spillerne?

Kontrafasen var den, de havde håbet på skulle bringe dem i VM-finalen, men trods utallige råb fra Pytlick lykkedes den ikke rigtigt, og angrebsspillet flød ligeså. Så nu lignede semifinalen en gentagelse af det markante nederlag til samme Brasilien i det indledende gruppespil.

Alt imens blev brasserne på banen i pausen. En tradition, de startede i begyndelsen af turneringen, da de faldt sammen mod Kina efter en tur i omklædningsrummet.

Kan de mere? Så meget har brassernes profiler spillet
Kan de mere? Så meget har brassernes profiler spillet

Og det var da så også dem, der kom bedst ud af… nårh, nej. Altså, det var dem, der startede bedst. Med to scoringer var forspringet udbygget til seks mål. Og resten af halvlegen haltede danskerne efter. På sit højeste havde Danmark Brasilien nede på tre mål, men mere dansk finalekurs blev det aldrig til.

Før kampen havde Pytlick og hans piger gjort meget ud af at puste betydning i, at det brasilianske holds profiler havde båret en hel del tungere i løbet af VM, men det så ikke ud til at Nascimento og kompagni var specielt mærket.

Pytlick ser tilbage - nu skal han have VM-medaljen
Pytlick ser tilbage - nu skal han have VM-medaljen

Hvad Jan Pytlick lige havde tænkt omkring holdets højre fløj, er lidt af en gåde. Før kampen havde han skiftet Maibritt Kviesgaard ind, der normalt huserer på den position for at hive højre back Camilla Dalby ind i truppen, der nu havde tre højre backs, men kun én højre fløj.

Men da landstræneren efter 22 minutter og en anonym start af førstevalget på højre fløj, Trine Østergaard, skiftede han Dalby ind for hende. Mente han virkelig, at Kviesgaard er en dårligere fløj end Dalby? Var hun ikke meget rar at have haft med en aften, hvor Trine Østergaard ikke ramte mellemrummet blandt de tre stolpe ret meget?

Jovel, Dalby kan spille fløj, men alligevel. Østergaard kom da også på banen igen i anden halvleg… og brændte.

De tre danskere: Kommer serberen virkelig for sent?
De tre danskere: Kommer serberen virkelig for sent?

Bronzekampen spilles klokken 14.30 søndag, finalen klokken 17.15 samme dag. Begge kampe spilles i Kombank Arena.

LÆS OGSÅ: Serbien knuser Kim Rasmussens polske finaledrøm

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

TV 2-kommentator Rolf Sørensen har...
bt.dk
Politiet vil i kontakt med folk, der...
bt.dk
'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Ny forskning: Sådan lærer du dit barn...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx