Af Pelle Dam - 21/02-14 20:46

Jyske debutanter slagter Vestsjælland i premierenJyske debutanter slagter Vestsjælland i premieren

Sønderjyske vejrer morgenluft efter en 4-0-sejr ude over nedrykningskonkurrenten FC Vestsjælland i forårspremieren.

storybild

SønderjyskE-debutanten Silas Songani fejrer scoringen til 0-4 i superligakampen mod FC Vestsjælland på Harboe Arena i Slagelse. Songani var ikke den eneste, der shinede i sin superligadebut for sønderjyderne. (Billede: Polfoto/Lars Poulsen)

Forårspremieren i Superligaen bød på en overraskende og sjælden Sønderjyske-sejr. Haderslev-mandskabet dukkede ude FC Vestsjælland med 4-0, blandt andet på to mål af debutanten Rubin Okotie.

Efter to en halv måneds vinterpause, blev Superligaens forår fredag aften sparket i gang i Slagelse, hvor FC Vestsjælland tog imod Sønderjyske.

De mange fremmødte indledte med i øsende regnvejr at hylde afdøde Richard Møller Nielsen med taktfaste klapsalver, mens billeder af den tidligere landstræner sendte tankerne tilbage på EM-triumfen i 1992.

Fodboldvennerne siger farvel til Ricardo
Fodboldvennerne siger farvel til Ricardo

Da opgøret blev sparket i gang, så den noget regntunge bane ud til at passe gæsterne bedst. Godt nok fik FCV en tidlig chance på grund af en bold, der hang i græsset, men generelt sad gæsterne på bolden.

Den debuterende angriber Rubin Okotie sørgede for en fortjent pauseføring, da han nærmest på målstregen sendte et hjørnespark det sidste stykke over linjen.

Bundproppens problem: Han er topscorer med tre mål
Bundproppens problem: Han er topscorer med tre mål

Okotie var kampen igennem en oplevelse at følge. Østrigeren var boldfast, bevægelig og lynhurtig i tanke og handling, noget han viste, da han efter pausen øgede til 3-0 efter en kontra.

Inden da havde angrebsmakker Tommy Bechmann også været på spil, med et hårdt langskud havde han bragt gæsterne i front med to. Siden scorede Silas Songani kampens sidste mål.

FCN får sin topscorer tilbage
FCN får sin topscorer tilbage

FC Vestsjællands defensiv havde det meget svært over for gæsternes bevægelige offensiv, og Ove Pedersens mandskab havde reelt nok at gøre med at forsvare, så de formåede aldrig at slå igen på Sønderjyskes fire scoringer.

Gæsternes sikre sejr sender dem op á point med nummer 11 Esbjerg, dog stadig under stregen. FC Vestsjælland er over stregen med to point flere end fredagens modstander.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Esben Lunde åbner op for at indhegne...
bt.dk
Dansk koncern står over for den...
bt.dk
Forskerne fik blod på tanden, da de...
bt.dk
Nærmest alle bloggere reklamerer lige...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx