Af Ritzau - 23/08-16 13:44; Opdateret: 23/08-16 14:14

Para-OL: Anti Doping Danmark roser russisk udelukkelsePara-OL: Anti Doping Danmark roser russisk udelukkelse

Russiske atleter kunne formentlig have været udelukket fra OL, viser CAS-afgørelse ifølge Anti Doping Danmark.

storybild

Det ligger nu fast, at De Paralympiske Lege i Rio bliver helt uden russiske atleter. (Billede: Scanpix/Yuri Kadobnov)

Det er med stor tilfredshed, at Anti Doping Danmark nu kan konstatere, at De Paralympiske Lege i Rio med sikkerhed bliver helt uden russiske atleter.

Det siger Jesper Frigast Larsen, der er juridisk konsulent i Anti Doping Danmark og også har været chef de mission for det danske OL-hold fra 1998 til 2012.

Udmeldingen kommer, efter at Den Internationale Sportsdomstol (CAS) tirsdag har fastslået, at det er i orden, at Den Internationale Paralympiske Komité (IPC) udelukker samtlige russiske atleter fra de forestående lege i Rio.

- Det er i overensstemmelse med de anbefalinger, der kom både fra Det Internationale Dopingagentur (Wada), Anti Doping Danmark og Danmarks Idrætsforbund. Nemlig at Rusland skulle udelukkes både fra OL og PL, siger Jesper Frigast Larsen.

- Det har jo været anfægtet om IPC havde hjemmel til det her, men det er nu blevet stadfæstet af CAS, lyder det videre.

Han mener samtidig, at beslutningen viser, at det netop overståede OL i Rio, hvor Rusland vandt fjerdeflest medaljer, kunne have været helt uden russere.

- Det viser i virkeligheden, at hvis IOC havde haft viljen til at gøre det samme frem mod OL i Rio, så ville udfaldet formentlig havde været det samme, siger han.

Udelukkelsen af de russiske atleter sker på baggrund af Wadas McLaren-rapport, der viste, at den russiske stat har været dybt involveret i et omfattende dopingprogram samt svindel med positive prøver. Noget, der også har involveret paralympiske atleter.

Og selv om mange af de nu udelukkede para-atleter ikke direkte er nævnt i Wadas rapport, så bliver de altså udelukket fra de kommende lege i Rio.

- Der har IPC sagt, at det kan godt være, at de ikke direkte er nævnt, men de har ikke opfyldt deres forpligtelser efter dopingreglerne. De har intet gjort for at modvirke det omfattende snyd, som har fundet sted, siger Jesper Frigast Larsen.

De Paralympiske Lege begynder 7. september.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx