Af - 16/08-16 10:48

Vanvid! Cavendish smadrede konkurrenten af banenVanvid! Cavendish smadrede konkurrenten af banen

Lasse Normans bronzeløb fik dramatisk efterspil - arrogant Mark Cavendish truede journalist med sagsanlæg.

storybild

Er det et lusket smil? Eller er han bare glad...? (Billede: Scanpix)

Selv efter Lasse Norman Hansen havde fået sin bronzemedalje om halsen efter omnium-finalen sent i aftes, blev der hvisket i gangene under velodromen i Rio:

Skulle sølvmedaljevinderen Mark Cavendish diskvalificeres for en vanvittig manøvre, der var tæt på at tage den senere guldvinder Elia Viviano ud af spillet??

Døm selv:


Altså: Den senere sølvvinder kigger sig over skulderen, ser en rytter - som ligger lige foran den værste konkurrent til guldet - kigger frem, kører ind foran ham - og kigger sig ikke tilbage, men børster bare lige sit ben, som om han vifter en flue væk.

Løbets officials overvejede tilsyneladende sagen, men længe efter løbet var afsluttet, blev stillingen og altså medalje-fordelingen gjort officiel og verificeret.

Og så skruer vi lige historien en tand op: For den hollandske journalist Thijs Zonneveld fra AD, ville nemlig have en forklaring fra Mark Cavendish. Det mente han måske, at den engelske presse burde have spurgt efter:


Så gjorde han det selv og viste styrtet til Mark Cavendish på sin computer.


Og så truede Mark Cavendish journalisten med en tur i retten:Efter løbet blev Lasse Norman Hansen spurgt om, hvorvidt han mente, at Mark Cavendish skulle have været disket for sin manøvre. Men selv om det ville rykke danskeren en plads op på podiet, så sagde han nej:

- Nej, det var et intenst løb. Shit happens! forklarede han.

Sammenstødet mellem Mark Cavendish og Elia Viviani fik yderligere et par ryttere i gulvet. Sydkoreaneren Sanghoon Park kom aldrig tilbage på cyklen og blev i stedet kørt væk på en båre.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Person kommet alvorligt til skade...
bt.dk
Mette Gjerskov kan være færdig i...
bt.dk
Vildt: Så meget koster det at tjekke...
bt.dk
Sex and the City-stjerne stiller op...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx