Af - 09/01-17 15:05

Tennis-ikon: Wozzy er en grand slam-outsiderTennis-ikon: Wozzy er en grand slam-outsider

Legendariske John McEnroe melder Caroline Wozniacki ind i outsiderfeltet til en grand slam-titel i denne sæson.

Bildstrecke im Grossformat »
Se højdepunkterne fra Carolines tenniskarriere i billeder Caroline Wozniacki i den grønne dragt, hun har båret i et forrygende efterår i 2016. Caroline Wozniacki med sin Pan Pacific titel, som hun vandt i 2010 og genvandt i 2016 Wozniacki som nummer 1 på verdensranglisten i 2010 Stor præstation som nummer 1 i verden som blot 20-årig Karrieren har budt på mange triumfer, nemlig hele 25 WTA-titler (pr. 15. oktober). Her poserer hun med vindertrofæet til Brussels Open i 2011 Wozniacki er kommet langt siden hun som ganske ung tog den danske tennisverden med storm. Allerede som 11-årig sagde hun, at hun ville være nummer 1 i verden. Undervejs har Wozniacki også fundet kærligheden. I 2013 blev hun forlovet med den nordirske golfspiller Rory McIlroy. Kærligheden varede dog ikke længe, og i maj 2014 meddelte McIlroy, at de var gået fra hinanden. Han gjorde det forbi via en sms til hende, efter at bryllupsinvitationerne var sendt ud. Det er dog ikke kun golfspillere, hun har mødt af spændende mænd. Her ses hun hilse på Barack Obama, efter at den amerikanske præsident har slået tilbage på en serv fra Wozniacki, i forbindelse med det årlige Easter Egg Hunt, i det hvide hus. Caroline har også opbygget et stærkt venskab til sin kollega i branchen, nemlig Serena Williams, som er danskerens slyngveninde. Her set sammen til en modeopvisning i New York. En glad Caroline Wozniacki, der krydser mållinjen under New York City Marathon i 2014. Wozniacki har haft et stærkt og tæt forhold til sin familie. Hun trænes af farmand Piotr, og brormand Patrik er fodboldspiller, og har også deltaget i Vild Med Dans, hvor han her prøvedanser med søster. Ved OL i Rio 2016 blev Caroline Wozniacki valgt som fanebærer for Danmark. Det er dog ikke altid at tingene er gået helt godt for tennisdarlingen, som i USA har fået tilnavnet ''Miss Sunshine'', fordi hun altid smiler. Wozniacki har snakket om, at hendes karriere ikke varer længe endnu, og det er kun hende selv, der ved hvad fremtiden byder på.

- Hvis hun kan finde sin stabilitet, så kan hun komme tilbage i folks hoveder, siger John McEnroe om Wozniacki.

Hun har ligget nummer et i verden og vundet 25 WTA-titler. Men grand slam-triumfen mangler Caroline Wozniacki fortsat.

Den amerikanske tennislegende John McEnroe ser dog ikke umiddelbart, at den danske tennisdarling får ændret på det faktum i den nye sæson.

- Det er svært at se hende gå hele vejen, siger han på en Skype-linje fra New York.

Varm Wozzy: Formen er ved at være der
Varm Wozzy: Formen er ved at være der

En noget nedslående melding til danske tennisfans her en uge før Australian Open fra den ni-dobbelte grand slam-vinder.

McEnroe tilføjer dog et ‘men’ efter sin forudsigelse:

- Men hvis du havde fortalt mig, at Kerber ville vinde en grandslam i sidste sæson, så havde jeg ikke troet det, siger han med henvisning til tyske Angelique Kerbers overraskende sejre i Australian Open og US Open.

Ikon hylder Wozniacki: Hun forstår at have det sjovt
Ikon hylder Wozniacki: Hun forstår at have det sjovt

McEnroe nævner flere årsager til, at der i den kommende sæson igen vil være en åbning for spillere uden for det absolutte favoritfelt: Serena Williams er langt fra fordums styrke, Maria Sharapova har karantæne, mens andre stjerner, eksempelvis Petra Kvitova, er ude med skader.

- Og Wozniacki kunne godt være den spiller, siger McEnroe om den tidligere verdens-1’er.

En af årsagerne til at hun endnu ikke er kommet til tops i en af de fire store turneringer er formdyk i de seneste sæsoner, vurderer McEnroe. Han har selv oplevet, hvordan manglende form kan påvirke selvtilliden:

Se hvad Caroline Wozniacki frygter på stranden i Sydney
Se hvad Caroline Wozniacki frygter på stranden i Sydney

- Hun er udpræget en kontraspiller, som ikke har de store vinderslag. Hun prøvede så at blive mere aggressiv i sit spil, men det kostede hendes selvtillid, samtidig med at hun fik skader.

- Det samme skete for mig. Jeg følte, at jeg skulle ændre mig - spille mere kraftfuldt. Men så mister man noget af det, der gør en god. Så kommer man ind i en ond cirkel, siger McEnroe, som slutter sin analyse af med optimisme på Wozniackis vegne:

- Hvis hun kan finde sin stabilitet - lave færre fejl - så kan hun komme tilbage i folks hoveder.

Wozniacki følte sig som målmand i tysk modvind
Wozniacki følte sig som målmand i tysk modvind

LÆS OGSÅ: Wozniacki: - Det kører fra starten af!

LÆS OGSÅ: Wozniacki har trænet hårdt: - Glad for det kan ses

LÆS OGSÅ: 2017: Sådan går det Kevin, Caroline og alle de andre

LÆS OGSÅ: Caroline Wozniacki vil bryde dum tradition

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Han blev ofret af cheftræneren: 'Jeg...
bt.dk
Se BTs karakterer: Horsens snydt for...
bt.dk
Drømmen brast tidligt: Første...
bt.dk
14-årige Jonas kom i kæmpegæld på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx