Af - 18/01-14 22:04

SÅDAN! Danmark banker Spaniens verdensmestreSÅDAN! Danmark banker Spaniens verdensmestre

Danmark fik sin revanche! 31-28 og vi er snublende nær EM-semifinalen.

storybild

(Billede: Polfoto)

Niklaaaaas... LANDIN! Hvis ikke tilskuerne i Boxen i Herning kunne efternavnet på den danske målmand før, så kan de det i hvert fald efter kampen mod Spanien.

Den danske målmand stod en helt forrygende anden halvleg, og var sammen med Mikkel Hansen hovedarkitekter bag den smukke danske sejr på 31-28 .

Vraget Nøddesbo: Ikke set den komme
Vraget Nøddesbo: Ikke set den komme

Seks point til Danmark, og det skal gå meget galt, for at billetten til semifinalen ikke skal komme i hus. Faktisk skal Danmark bare bruge en enkelt sejr i de to sidste kampe – og mindre kan også gøre det, hvis resultaterne flasker sig.

Og så kom der i øvrigt lyd på Boxen i Herning! Ulrik Wilbek havde før kampen ansporet publikum til at give sit yderste, men det var slet ikke nødvendigt i en kulisse der var mere end klar til at tage revanche for det ydmygende nederlag i VM-finalen sidste år.

Før Spanien: Toptændt Eggert på fuld skrald
Før Spanien: Toptændt Eggert på fuld skrald

Til trods for, at det begyndte lidt tvivlsomt.

Henrik Møllgaard havde råbt højt om, at den danske defensiv skulle være bedre, men det sejlede rundt allerede efter et minut, hvor kun en smuk redning af Niklas Landin forhindrede danskerne i at se godt dumme ud.

Mikkel Hansen virkede overbevisende offensivt med tre mål på tre forsøg i en lige første halvleg, men han blev pillet ud efter godt et kvarter. Mikkel Hansen havde ikke været inde i den danske defensiv, så det er svært at tro, at det var for at spare Hansen, at han blev skiftet ud med Bo Spellerberg.

Test dig selv: Har du styr på det danske EM-hold?
Test dig selv: Har du styr på det danske EM-hold?

Hans Lindberg var førsteskytte på de danske straffekast, selvom Anders Eggert var tilbage på holdkortet, og det gik godt – de første to gange. Så brændte Lindberg, og på det fjerde kast kunne Eggert så mærke publikums forventning. Han kvitterede med en sikker scoring.

Det stod 15-14 til Danmark med få sekunder tilbage af første halvleg, og danskerne er i undertal. Spanien har bolden, men smider den væk, og i absolut sidste sekund får Thomas Mogensen slynget en kanonkugle op i målhjørnet til en dansk pauseføring på 16-14, der absolut lunede efter en blandet halvleg.

Wilbek: Intet værre end dumme håndboldspillere
Wilbek: Intet værre end dumme håndboldspillere

Men danskerne kæmpede ufortrødent videre i anden halvleg, Niklas Landin lukkede af - og i sidste ende kom den længe ventede revanche i hus.


LÆS OGSÅ: Verdens bedste? Se Mikkel Hansens vilde EM-statistik

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Kontroversielle tweets blev...
bt.dk
Historisk ændring: Nu bliver det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx