Af Ritzau - 31/08-16 07:30

Højbjerg før Liechtenstein: Vi skal tage kampen seriøstHøjbjerg før Liechtenstein: Vi skal tage kampen seriøst

Midtbanespilleren ser onsdagens testkamp mod Liechtenstein som en vigtig forberedelse til VM-kvalifikationen.

storybild

Pierre-Emile Højbjerg har sammen med FCK's Thomas Delaney udgjort den danske midtbane under Åge Hareide. (Billede: Scanpix/Anders Kjærbye)

Det danske fodboldlandshold skal onsdag i aktion mod verdensranglistens nummer 182, når Liechtenstein kommer på besøg i Horsens.

Men selv om det umiddelbart lyder som en overkommelig opgave, skal betydningen af testkampen ikke undervurderes, mener Pierre-Emile Højbjerg.

- Det er først og fremmest kampen på søndag, det handler om (VM-kvalifikationskampen mod Armenien, red.). Vi glæder os til kampen og skal bruge kampen onsdag på at forberede os. Det er vigtigt. Vi tager det hele med.

- Vi skal bruge den til at øve de ting, vi gerne vil og så tage nogle ting med til søndag. Det handler om at tage testkampene seriøst og bruge dem fremadrettet, siger han.

Selv om landsholdet kun har spillet fire kampe i træner Åge Hareides nye system, er relationerne mellem spillerne fine, understreger Pierre-Emile Højbjerg.

- En ting er det nye system, en anden ting er relationerne på banen. Et nyt system betyder altid noget, men det synes jeg, vi er ved at få godt fat i. Men der er mange af os, der har spillet sammen i flere år, siger han.

Den danske midtbanemotor skiftede tidligere på sommeren til Premier League-klubben Southampton, og den første tid i det engelske har været lærerig.

- Jeg har lært en masse. Vi har allerede spillet tre kampe, og jeg har været heldig at få spilletid i alle tre. Det har været lærerigt.

- Holdkammeraterne er gode, og klubben er seriøs og realistisk, så det er et rigtig godt miks. Jeg prøver bare at arbejde hårdt hver dag og tage, hvad der kommer.

- Der er forhåbentlig flere kampe endnu. Det handler om at tage det dag for dag og skridt for skridt, siger Pierre-Emile Højbjerg.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde fyret fordi hun forsøgte at...
bt.dk
Tv-kokken Jamie Oliver i knæ: Derfor...
bt.dk
Dansk koncert endte dramatisk: Gæst...
bt.dk
Kæmpe nedtur for Jamie Oliver:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx