Af Ritzau - 09/03-17 15:07

William Kvist mærker historiens vingesus før Ajax-bragWilliam Kvist mærker historiens vingesus før Ajax-brag

Det bringer nostalgien frem i William Kvist, at FCK skal møde Ajax i Europa League. Kvist og FCK-træner Ståle Solbakken kalder kampene for nogle af de største.

storybild

William Kvist jubler, efter at FC København slog Ajax samlet i 2006 og gik videre til Champions League-gruppespillet. (Billede: Scanpix/Lars Møller)

For over 11 år siden spillede William Kvist sine første europæiske kampe for FC København.

På Amsterdam Arena vandt FCK sensationelt 2-0 over Ajax og nåede med en samlet 3-2-sejr videre til Champions League-gruppespillet for første gang i klubbens historie.

Kvist var arkitekten bag det afgørende mål, da han med et indlæg og via Ajax-spilleren Thomas Vermaelen fandt vej til målet.

- Historien er efterhånden blevet fortalt så mange gange, at det må være mit mål, siger Kvist om Ajax-selvmålet i 2006.

Nu skal Kvist og FCK igen møde Ajax i Europa. Denne gang i Europa Leagues ottendedelsfinale, hvor den første kamp spilles i Parken torsdag aften.

Ajax vækker gode minder for Kvist, der husker præstationen fra 2006.

- Amsterdam-oplevelsen var for mig specielt ekstraordinær. For klubben var det et kardinalpunkt, fordi vi kom i Champions League. Klubben fik mange penge og hævede ambitionsniveauet.

- For mig var det de første kampe, jeg spillede internationalt, og det gav mig et boost videre i karrieren, at jeg kunne være med på den store scene.

- Så på alle mulige måder glæder jeg mig til at komme ned på Amsterdam Arena igen og mærke historiens vingesus. Det er helt klart specielt for mig at møde Ajax igen, siger Kvist.

Den danske landsholdsspiller minder om, at FCK i flere år inden sejren over Ajax havde forsøgt at komme i Champions League-gruppespillet uden held.

Sejren over Ajax blev et vendepunkt for både FCK og Kvist.

- Det blev en vigtig del af det fundament, som klubben og jeg selv har bygget op. Vi skulle nok have nået det på et andet tidspunkt som klub, men første gang blev bare noget specielt, forklarer Kvist.

I 2010 lykkedes det igen FCK at komme i Champions League-gruppespillet, hvor endestationen blev Chelsea i ottendedelsfinalen.

Den præstation i Europa står stadig som en større præstation for Kvist.

- 2010/2011-sæsonen var på flere måder større. Kan vi komme videre fra Ajax-kampene, så er vi kommet så langt, som et dansk hold ikke er kommet i meget lang tid, påpeger Kvist.

AaB nåede i 2009 lige så langt i Europa League, som FCK er nu.

Ståle Solbakken har som træner ført københavnerklubben i Champions League-gruppespillet tre gange. Og de forestående Ajax-kampe er ifølge nordmanden på højde med tidligere FCK-meritter.

- Det må være nogle af de største kampe i FCK's historie. Hvis vi kan gå videre, så er vi pludselig i en kvartfinale i en stor europæisk turnering.

- Så det er stort. Det er allerede på højde med det, vi har præsteret tidligere, mener Solbakken.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jes Dorph: Hver dag lægger de...
bt.dk
Tidligere dobbeltagent fundet hængt i...
bt.dk
Stærkt! Dansk succesduo spiller sig...
bt.dk
Thulesen Dahls snedige dobbeltspil:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx