Af Ritzau - 07/10-16 11:22; Opdateret: 07/10-16 16:12

Bjarne Riis: Vi er ikke klar til licens endnuBjarne Riis: Vi er ikke klar til licens endnu

Bjarne Riis får ikke et cykelhold på World Tour- eller Pro Kontinental-niveau i 2017.

storybild

Bjarne Riis kommer tidligst i 2018 til at få et hold på topniveau igen. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Det bliver tidligst i 2018, at Bjarne Riis kommer til at realisere et stort cykelprojekt på World Tour-niveau.

Den Internationale Cykelunion (UCI) har offentliggjort, hvilke hold der har ansøgt om licens for 2017 på både World Tour- og Pro Kontinental-niveau, og blandt dem står et Riis-hold ikke anført.

- Det er ikke et udtryk for, at vi har opgivet. Det er et udtryk for, at vi ikke febrilsk vil forsøge at stable et hold på benene. Det hele skal gøres rigtigt og omhyggeligt, og vi er ved at skabe fundamentet, siger Bjarne Riis til Ekstra Bladet.

- Faktisk er jeg glad for, at vi ikke allerede nu har et World Tour-hold med, for meget af næste år skal vi koncentrere os om mange andre ting, som vi har under opbygning i Riis-Seier Project.

I sommer gik Bjarne Riis ind som sponsor for det danske kontinentalhold Team Virtu Pro-Veloconcept. Det skete sammen med forretningsmanden Lars Seier Christensen.

Lars Seier var i sin egenskab af topchef i Saxo Bank tidligere storsponsor på Bjarne Riis' forhenværende cykelhold, som Riis afhændede for nogle år siden til den russiske rigmand Oleg Tinkov.

De to har længe meldt ud, at ambitionen er et cykelhold på World Tour-niveau, men de har endnu ikke ansøgt om licens, fordi fundamentet ikke er på plads.

- Vi var med i puljen hen over sommeren for at være sikre på, at vi var med, hvis muligheden opstod, men vi sprang fra igen.

- Vi holdt os bare til for ikke at blive fanget på det forkerte ben, hvis en sponsor pludselig kom på banen, siger Bjarne Riis til Ekstra Bladet.

Bjarne Riis vandt Tour de France i 1996, men 11 år senere måtte han indrømme, at han havde brugt doping for at vinde.

Senere kom det frem, at han også som holdejer havde kendskab til dopingbrug blandt sine ryttere.

Blandt ansøgerne til en World Tour-licens er blandt andre det nye hold Bahrain-Merida, der har den tidligere Tour de France-vinder Vincenzo Nibali som topnavn.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx