Af - 01/12-15 15:10

DBU sparer: Intet EM - ingen ligalandsholds-turDBU sparer: Intet EM - ingen ligalandsholds-tur

Ligalandsholdets traditionelle vintertur er sparet væk som følge af den missede EM-kvalifikation.

storybild

Landsholdets Superliga-spillere kommer ikke på tur denne vinter. (Billede: Polfoto/Poulsen Lars)

Den kommende landstræner for Danmarks landshold kommer ikke til at se de hjemlige spillere an på den traditionelle ligalandsholds-tur i starten af det nye år. Det meddeler DBU i dag.

Årsagen er den manglende kvalifikation til sommerens EM-slutrunde. I stedet vil fodboldforbundet sende U/21-landsholdet på træningslejr denne vinter.

Ny landstræner - bliver måske som den gamle
Ny landstræner - bliver måske som den gamle

- Udgifterne til en ligalandsholdstur er tre gange så høje som til en U/21-landsholdstur, og mens U/21-landsholdet står over for to afgørende kvalifikationskampe i marts, så har A-landsholdet ni måneder og to samlinger i henholdsvis marts og juni, inden VM-kvalifikationen starter, skriver DBU på deres hjemmeside.

Det har ellers i mange år været kutyme i mange, at landstræneren har haft de bedste hjemlige spillere med på en træningslejr, når Superligaen ligger stille.

Hvad? Danmark skal åbenbart alligevel med til EM næste sommer
Hvad? Danmark skal åbenbart alligevel med til EM næste sommer

Derfor skabte det også en del frustration hos den netop afgåede landstræner, Morten Olsen, da turen også blev sparet væk sidste år.

U/21-landsholdet rejser til Tyrkiet i 10 dage fra 19.-27. januar og skal møde Ukraines U21-landshold og samt Wolfsburgs U/23-hold, som en del af forberedelserne til EM-kvalifikationskampene mod Luxemburg og Armenien i marts.

Daniel Agger om landsholdsfremtid: Lysten er afgørende
Daniel Agger om landsholdsfremtid: Lysten er afgørende

- Det er rigtig positivt, at vi har mulighed for at samle de fleste spillere fra holdet, inden det går løs i marts. Forholdene og temperaturen i Tyrkiet betyder, at vi kan få trænet godt og snakket de taktiske ting igennem ude på træningsbanen. Vi er kommet godt i gang med kvalifikationen, og det er vigtigt, at vi fortsætter arbejdet med at kvalificere holdet, siger U21-landstræner Niels Frederiksen, som på torsdag udtager truppen, der udelukkende kommer til at bestå af spillere fra de hjemlige ligaer.


LÆS OGSÅ: Lars Jacobsen siger farvel til landsholdet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx