Af - 24/11-16 11:36; Opdateret: 24/11-16 13:25

FCK-stjerne kalder til kamp mod homofobiFCK-stjerne kalder til kamp mod homofobi

FCK's Mathias ‘Zanka’ Jørgensen er træt af homofobi på de danske fodboldstadioner: - Hvorfor er det accepteret, spørger han.

storybild

Mathias 'Zanka' Jørgensen ser gerne at klubberne straffes, når fansene synger homofobiske sange (Billede: Scanpix/Niels Ahlmann Olesen)

- Zanka han er gay allez, allez!

Sådan lyder den homofobiske smædesang mod Mathias ‘Zanka’ Jørgensen, når han sammen med FC København møder rivalerne fra Brøndby IF.

I et interview med Stopracismen.dk fortæller FCK’s landsholdsforsvarer om sine oplevelser med homofobi på de danske fodboldstadioner - en problemstilling, der ifølge Zanka, står i skyggen af den lige så relevante racismedebat.

Disse landsholdsspillere vil du helst ud med
Disse landsholdsspillere vil du helst ud med


Danske sportsstjerner om Trump
Danske sportsstjerner om Trump

- Hvorfor er det accepteret, at der kan køre en sang - om det så er om mig eller andre spillere - der lyder; 'han er gay allez, allez'? Der er ingenting i vejen med at være homoseksuel. Hvorfor slår man ikke ned på det? Det er jo, som det er tilfældet med racisme, strafbart. Racisme er ikke værre end homofobi, så det er mig en gåde, hvorfor det bliver accepteret, siger Zanka.

Han ser gerne, at der bliver ‘slået hårdere ned på’ homofobien, som sjældent kaster særlig opmærksomhed af sig i fodboldbranchen - hverken fra spillere, ledere, fans eller medier.

Alfahan styrer FCK's hemmelige playlister
Alfahan styrer FCK's hemmelige playlister

- Det er et helt stadion, der synger en sang, der er diskriminerende mod homoseksuelle. Men jeg tror ikke, der er nogen af dem, der går hjem og tænker over, at det netop er diskrimination. Og så er spørgsmålet egentlig, hvad der er værst. Er det værst, at de synger sangen, eller er det i virkeligheden værre, at de ikke tænker over, hvad de reelt udtrykker? At det åbenbart er så accepteret at diskriminere homoseksuelle på et fodboldstadion, siger Zanka.

Han mener, at løsningen kan være, at tildele klubberne straf og bøder, som det også sker, hvis deres fans bruger fyrværkeri eller synger racistiske slagsange.

Hele interviewet med Mathias ‘Zanka’ Jørgensen kan læses på Stopracismen.dk, som er en del af Spillerforeningens sociale initiativ, Player Social Responsibility.

FÅ DE BEDSTE FODBOLDNYHEDER FRA METROXPRESS


LÆS OGSÅ: 'Zanka' i vildt selskab på rundens hold

LÆS OGSÅ: Solidt forsvar har været FCK's europæiske nøgle

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde bragede ind i køreskolen, da...
bt.dk
Se listen: Her er fraværet højest på...
bt.dk
Tidligere DR-vært scorer nyt topjob
bt.dk
DR-ansat rasede over DR-program: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx