Sådan overvandt Wilbek semifinalernes forbandelseSådan overvandt Wilbek semifinalernes forbandelse

Ulrik Wilbek står over for sine to sidste slutrundekampe som landstræner. Bliver hans finalestatistik med herrelandsholdet positiv eller negativ.

storybild

Ulrik Wilbek står i sin ottende semifinale med det danske herrelandshold fredag aften i Herning. (Billede: Polfoto/JENS DRESLING)

Da Ulrik Wilbek overtog håndboldherrerne i 2005, var det et hold, der havde været i to EM-semifinaler i træk, men tabt. Wilbeks første mål: At vinde den forbandede semifinale.

Danmarks eneste 'men': Christiansen skadet
Danmarks eneste 'men': Christiansen skadet

Og så tabte han den alligevel i 2006 og fik bronze. Det samme skete ved VM i 2007, men så, i 2008, var den der. Som de andre år vandt Danmark kampen efter semifinalen, men denne gang handlede den kamp om guld, ikke bronze.

I aften står han der igen, når Danmark løber på banen i Hernings Jyske Bank Boxen for at møde Kroatien.

- Det, vi har gjort i processen, er, at vi har meldt ud, at vi går efter guld. Når vi når frem til semifinalen, så ved alle, at det er nu, det gælder. Man kan sgu ikke få guld, hvis man ikke vinder semifinalen, siger Ulrik Wilbek til metroxpress.

Wilbek vurderer: 51-49 for finale efter Kroatien
Wilbek vurderer: 51-49 for finale efter Kroatien

- Nu har vi lært at vinde semifinaler. Så må vi se, om vi også kan gøre brug af det denne gang,

'Lært at vinde semifinaler', siger du. Er det en speciel disciplin?

- Det er svært at sige, men alle de kampe, man har spillet op til da, kan man altså ikke bruge til noget. Man skal være der lige til den kamp, og man skal have kræfter lige til den kamp. Det er det, jeg håber, vi har mere end de andre hold.

Wilbeks 'men' tror på semifinalen, meeen...
Wilbeks 'men' tror på semifinalen, meeen...

Når man er flink at se bort fra OL, så har du været i finalen ved fire ud af otte slutrunder. Hvad betyder det for dig at komme ud med en positiv statistik?

- Det har altid betydning at klare det godt, men det handler ikke om mit eftermæle. For mig handler det om, at det kunne være helt fantastisk at vinde guld i Danmark. Og så vil det da også være dejligt for mig at slutte af med.

LÆS OGSÅ: Eggert kvit for skaden – klar til 60 semifinaleminutter

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afrikaneres vilde VM-drøm: Vil bruge...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
Lægger op til ny kæmpe fight:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx