Af - 21/01-14 16:29

Yah, man! Pengene vælter ind til Jamaicas OL-bobslædeYah, man! Pengene vælter ind til Jamaicas OL-bobslæde

Der er rigtigt, rigtigt mange, der vil skubbe Jamaicas bobslæde til vinter-OL. På bare et døgn er online-indsamling halvvejs i mål.

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

Jamaicas bobslæde-team har muligvis ikke opbakningen fra Jamaicas officielle olympiske komité, men støtten fra resten af verden fejler tilsyneladende ikke noget.

Vil du skubbe Jamaicas bobslæde mod vinter-OL?
Vil du skubbe Jamaicas bobslæde mod vinter-OL?

På under et døgn har fans via en indsamling på internettet samlet omkring 40.000 dollars sammen, så Winston Watts og Marvin Dixon kan få dækket udgifterne der er forbundet med at rejse til vinter-legene i Sochi.

Spækhuggere fanget: Skal underholde til vinter-OL
Spækhuggere fanget: Skal underholde til vinter-OL

I går beskrev mx.dk, hvordan det jamaicansk bob-par havde sikret sig OL-kvalifikationen, mens det stadig kneb gevaldigt med at få økonomien til at række. Siden er indsamlingen blevet et viralt hit på internettet, og pengene er bare strømmet til.

- Vi mangler omkring 40.000 dollars til rejse-udgifter og også til et sæt nye meder til bobslæden. Man kan ikke tage til OL med kun et sæt, siger Winston Watts til BBC. Og der er et stykke vej endnu:
- Lige nu står vi på nul, siger Winston Watts ifølge nyhedsbureauet AP.

Ifølge AP var det ikke 40- men 80.000 dollars, som OL-turen ville koste, og det er også det mål, som er angivet på online-indsamlingen.

I skrivende stund, tirsdag eftermiddag, er der indsamlet over 41.000 dollars. Mandag var beløbet mindre end en 1/10-del.

Og strømmen er ikke tørret ud endnu: Næsten hver gang man trykker F5 er der ligget rullet 10, 20 eller 50 dollars ekstra i kassen.

Ifølge Kenneth Cortsen, ekspert i sportsmanagement fra University College Nordjylland og forsker i sportsbranding og -økonomi ved Handelshøjskolen i Aarhus, så er forklaringen på de mange gavmilde bob-fans simpel: Jamaicas bobs har noget, som de andre ikke har.

»Det er et glimrende eksempel på en positiv og skæv vinkel i sport. Sådan en genererer ofte en masse hype eller buzz. Det vækker folks interesse,« siger han og nævner den håbløse skihopper, Eddie the Eagle, som blev verdensberømt ved vinter-legene i Calgary 1988.

Han kunne ikke hoppe, som de andre, men han var et anderledes indslag med sine hinkestenstykke briller og usikre stil. Å samme måde med Jamaicas bobslæde, som med garanti ikke vinder noget i Sochi. Men kan du huske, hvem der tog OL-guld i shihop i Calgary? Nej, men:

»Du kan huske Eddie the Eagle. Prøv at se, hvor meget opmærksomhed han fik,« som Kenneth Cortsen siger det.

LÆS OGSÅ: Chok: Ski-babe dropper OL på grund af skade

LÆS OGSÅ: Obama driller Rusland: Sender lesbiske til OL

LÆS OGSÅ: Frankrigs regering bliver væk fra åbning af vinter-OL

LÆS OGSÅ: Dansk styrtløber med de største ambitioner

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet om meldinger om skud i...
bt.dk
Åh nej! Nyt snevejr på vej mod Danmark
bt.dk
Loch Ness-lignende dyr skyllet op på...
bt.dk
Udfordrer Magnussen: Nu er hans...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx