Af - 13/04-15 13:05

Far til forulykket Formel 1-kører: - Smerten er uendeligFar til forulykket Formel 1-kører: - Smerten er uendelig

Jules Bianchi er indlagt på et hospital i Frankrig, og familien har registreret små fremskridt.

Bildstrecke im Grossformat »

Det er efterhånden et halvt år siden, at Jules Bianchi kørte så grueligt galt ved det japanske grandprix.

Lige siden har den franske Formel 1-kører ligget i koma. Nu fortæller hans far, Philippe Bianchi, om sønnens nuværende tilstand, siden 'vores verden kollapsede den 5. oktober.'

Forulykket Formel 1-kører kørte for stærkt før ulykke
Forulykket Formel 1-kører kørte for stærkt før ulykke

For det har selvfølgelig ramt den nære familie hårdt.

- Jeg tror, at denne type ulykke rammer hårdere end et dødsfald. Smerten er uendelig, en daglig tortur., siger Philippe Bianchi til avisen Nice-Matin:

Jules Bianchi på et pressemøde sidste år.

- Spørgsmålet, ingen kan besvare, er om hans fremtidsudsigter: Vil han klare det? Og i så fald vil han være handicappet eller kan han leve normalt? lyder det fra faren.

Formel 1-kørere kritiserer dæk efter Bianchi-ulykke
Formel 1-kørere kritiserer dæk efter Bianchi-ulykke

I virkeligheden er det ikke banebrydende nyt om den 25-årige racerkører, der torpederede en kran i sin Marussia-racer undervejs i grandprixet på Suzuka-banen.

- Alt, hvad vi kan sige, er, at han kæmper bravt som altid. Som han har gjort både før og efter ulykken, siger Philippe Bianchi:

- Hans tilstand er stabil og har ingen fysiske problemer. Men han er stadig ikke ved bevidsthed.

VIDEO: Er det forklaringen på den tragiske Formel 1-ulykke?
VIDEO: Er det forklaringen på den tragiske Formel 1-ulykke?

Jules Bianchi lå i den første tid efter ulykken indlagt i Japan, men er nu indlagt i Nice i hjemlandet Frankrig. Der har været fremskridt, siden familien ankom til Japan – her var der 'intet håb'.

Meldingen var dog dengang, at han ikke kunne flyttes i et år - det skete efter syv uger. Og nu trækker Jules Bianchi vejret ved egen kraf. Mor, far, søster, bror eller kæreste sidder ved hans side hver eneste dag, da lægerne siger, at det kan hjælpe ham at føle nærhed.

- Ind i mellem sker der ting. Nogle gange er han mere aktiv end andre gange. Han bevæger sig, han klemmer vores hænder. Men er det en refleks eller virkeligt? Det går fremad, så vi håber på en ny evolution . Næste skridt vil være, at han kommer ud af sin koma, siger Philippe Bianchi.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx