Af Daniel Martinsen - 17/09-13 15:15

FCK-sportsdirektør: Her skal vi toppeFCK-sportsdirektør: Her skal vi toppe

FC Københavns sportsdirektør Carsten V. Jensen vurderer, hvornår holdet kan præstere bedst muligt.

storybild

Carsten V. Jensen. (Billede: Rumle Skafte)

De sidste dage af sommerens transfervindue styrkede FC København en hel del med indkøbene af Fanendo Adi, Daniel Braaten og Georg Margreitter. Der er dog stadig et niveau eller to op til tidligere tiders suveræne FCK-hold.

Det vurderer klubbens sportsdirektør Carsten V. Jensen inden aftenens Champions League-kamp mod Juventus i Parken.

- Vi er nok et år for tidligt på den. Det her hold kan af gode grunde ikke toppe før om et års tid.

- Nogle gange slår man nogle genveje, og det kunne meget vel være i en kamp mod Juventus, hvor vi er lidt ude af suppedasen og kan tænke og præstere i nogle andre rammer, siger Carsten V. Jensen.

FCK ligger på en skuffende 10.-plads i Superligen efter kun en sejr i otte kampe, og nu venter hold som Juventus, Galatasaray og Real Madrid i gruppespillet i Champions League.

- Vi er langt fra de andre hold i gruppen. Jeg synes, at vi skal have lidt for øje, hvor vi er placeret henne i ligaen. Vi har haft en ufatteligt vanskelig start, og vi er som hold ikke der, hvor vi skal være.

- Vi er jo ikke et hold, som er på toppen. Vi er et hold, som er undervejs og har et stykke vej, før vi er der, hvor vi kan sige, at nu har vi nået det, vi kan. Og hvor vi har udtømt vores potentiale. Der er vi bestemt ikke endnu, siger han.

I 2006 og 2010 imponerede FCK i Champions League-gruppespillet, hvor holdet vandt over Manchester United, Celtic, Rubin Kazan og Panathinaikos, mens det blev til uafgjort mod FC Barcelona.

- I de andre tilfælde - både i 2006 og 2010/11 - der var det FCK-hold, som havde nået toppen af deres potentiale begge gange. Det er det ikke nu. Vi har lang vej til det niveau.

- Men det kan også sagtens være, at noget af potentialet kommer ud mod Juventus, siger Carsten V. Jensen.

- Det er helt afgørende mod de gode hold, at defensiven holder. Der mangler vi et stykke endnu, og vi skal overpræstere.

- Men vi har kvaliteter individuelt på holdet, som kan gøre det svært for Juventus. Det kræver, at tingene går op i en højere enhed, men potentialet er der. Vi har kvaliteterne til at gøre ondt på Juventus, siger han.

/ritzau/


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Brøndby-profil brød sammen på sit...
bt.dk
Annette Heick: Er din kone blevet mand?
bt.dk
Se billedet: TV-ekspert raser over...
bt.dk
Ståle om sit hold: Ingen har dumpet
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx