Af - 14/01-14 11:00

Fik orlov af Wilbek - nu skal han styre Danmark til guldFik orlov af Wilbek - nu skal han styre Danmark til guld

Thomas Mogensen var træt og bekymret, men er efter en pause på et år vendt tilbage til det danske landshold. Det er fair nok, mener landstræner Wilbek.

storybild

Thomas Mogensen er efter en længere pause fra landsholdet tilbage ved EM i Danmark. (Billede: Polfoto/JENS DRESLING)

Da han kom hjem fra London, føltes det ikke rigtigt. En skuffende OL-kvartfinale mod Sverige faldt oven på en hæsblæsende sæson med EM-guld og Bundesliga-bold i Flensburg-Handewitt, mens en ny sæson med dertilhørende VM i Spanien ventede om hjørnet.

De skal vinde EM for Danmark - mød Wilbeks drenge
De skal vinde EM for Danmark - mød Wilbeks drenge

Thomas Mogensen havde brug for en pause fra landsholdet. Så han gamblede.

- Jeg var godt klar over, at det kunne være det sidste for mig, fordi man ikke bare melder sig til og fra landsholdet. Men for mit vedkommende var det det rigtige at gøre, og jeg er glad for, at jeg qua mit spil i Flensborg har spillet mig tilbage i varmen. Og det har gavnet mig at finde lysten og motivationen til det, siger han.

Mikkel Hansen tror på mere EM-larm
Mikkel Hansen tror på mere EM-larm

Mx.dk møder playmakeren fra Odder i et lokale i Jyske Bank Boxen, der søndag lagde gulv til storsejren over Makedonien - Thomas Mogensens første slutrundekamp, siden EM-guldet kom i hus i Serbien.

- Det hele var rigtig uoverskueligt, og så kunne jeg godt mærke, at jeg var meget i tvivl om, det var den rigtige beslutning, men jeg tog den og ringede til Ulrik og sagde, at jeg havde brug for at trække stikket lidt, siger Thomas Mogensen, der har hustru og to børn hjemme i Handewitt.

- Jeg føler rigtig meget efter, hvad kroppen, hovedet og maven siger. Jeg vil ikke have, at det skal blive så meget, at man på familiefronten render ind i noget bøvl, fordi man prioriterer for meget at være væk.

Wilbek ofrer gerne topscorer
Wilbek ofrer gerne topscorer

- Jeg er familiemenneske, jeg er tryghedsnarkoman. Så jeg tænker meget over tingene og lytter til kroppens signaler. Det hjalp mig i hvert fald for halvandet år siden, da jeg tog beslutningen.

Han kalder EM på hjemmebane ’det største indtil videre’, og da han trak stikket var det altoverskyggende mål at vende tilbage i Herning. Og danske håndboldfans skal nyde ham, nu de har ham her.

Møllgaard: Ingen badebilletter ved EM
Møllgaard: Ingen badebilletter ved EM

- Lige nu har jeg fuld fokus på det her, og jeg har ikke skænket det en tanke, om jeg skal spille ét, to eller ti år endnu. Den får fuld skrue i januar, og derefter gør jeg op med mig selv hvordan og hvorledes, siger Mogensen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Toyota stopper test af selvkørende...
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Nyt skoleskyderi i USA - gerningsmand...
bt.dk
Chokfyring i Superligaen: Fyrer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx