Af - 12/10-16 10:45

Ekspert: - Kevin kan stadig blive verdensmesterEkspert: - Kevin kan stadig blive verdensmester

Potentialet er til mere end det, Kevin Magnussen har vist i sæsonen, mener Formel 1-ekspert John Nielsen.

Bildstrecke im Grossformat »
Kevin Magnussen er den dansker, der har kørt flest løb i Formel 1. Kevin Magnussen i sit rette element: Bag rattet i en Formel 1-racer. - Jeg har kørt ræs hele mit liv, og nu er jeg sulten og ivrig efter at sidde i en Formel 1-racer igen, sagde Magnussen, i forbindelse med sit comeback til Formel 1. Navn: Kevin Jan Magnussen Født: 5. oktober 1992 i Roskilde I Kevin Magnussens debut i Formel 1 i marts 2014 i Melbourne kørte han sin hidtil eneste podieplads hjem. Det blev til en andenplads. 12 top-10-placeringer kørte Magnussen hjem i sin første sæson i Formel 1 hos McLaren i 2014. Kevin Magnussen kørte for McLaren i 2014. I 2015 blev han degraderet til resvervekører for samme team. Den 3. februar 2016 blev Kevin Magnussen præsenteret som Renault-kører. - Der er en kæmpe kulturforskel i forhold til McLaren. McLaren er et hold, der er på vej nedad, mens Renault er på vej op, forklarede Magnussen om de første indtryk at det nye hold. (Ritzau) Magnussens første sæson hos Renault har været svingende. En enkelt syvendeplads og en tiendeplads er det blevet til som højdepunktet. Ellers har der været tale om placeringer ude af top-10. Magnussen ser alt andet end frisk ud til pressemøde med de andre Formel 1-kørere i forrige sæson. Kevin har ikke talentet for at køre hurtigt fra fremmede. Han har fået fart i blodet fra sin far, tidligere Formel 1-kører Jan Magnussen. Dorte Riis Madsen (tv.) har været manager for Kevin Magnussen siden han var teenager. Hun hjalp ham ind i det forjættede Formel 1-land, men nu er deres samarbejde smuldret. Kevin Magnussen i 2012, få år inden han brød ind i Formel 1-verdenen. Året efter vinder han Formel Renault 3.5 Series. Resten er historie...

Kevin Magnussen kan blive verdensmester! Det mener John Nielsen.

- Han kan stadig blive verdensmester.

John Nielsens tiltro til Danmarks store motorsportshåb i kongeklassen, Kevin Magnussen, er fortsat stor.

Det til trods for svingende resultater i sæsonen og nervepirrende kontraktforhandlinger med Renault, som ventes afklaret senest fredag.

Farvel F1? Stjerne kan sende Kevin ud i kulden
Farvel F1? Stjerne kan sende Kevin ud i kulden

Skal danskeren helt til top, så kræver det dog, at heldet både på og uden for banen er med ham - og ikke mindst, at han får vist sit potentiale bedre frem, når mulighederne byder sig.

Og netop det har danskeren i store dele af sæsonen forsømt, mener John Nielsen:

- Jeg havde nok regnet med, at han ville have markeret sig bedre. At han havde været mere koncentreret. Der var for meget forstyrrende ballade i baglandet i starten af sæsonen, som er gået ud over hans præstationer, siger Formel 1-eksperten hos Viasat.

Magnussen er optimistisk trods beskedne placeringer
Magnussen er optimistisk trods beskedne placeringer

Derfor kan han ikke svinge sig op på mere end et 7-tal på en skala fra 1-10, når han skal vurdere Magnussens sæson.

John Nielsen mener dog, at ansættelsen af Jesper Carlsen som rådgiver og assistent i august har hjulpet på koncentrationen samtidig med at Magnussen har haft større fokus på at være fysisk disciplineret.

Magnussen skuffet efter 14.-plads: Bilen kører ikke godt
Magnussen skuffet efter 14.-plads: Bilen kører ikke godt

Det er blandt andet kommet til udtryk med flot kørsel på Spa-banen og i Malaysia.

- Her viste Kevin gode tendenser og kørte hurtigere, end hvad bilen kan. Han var målrettet og virkede som professionel racerkører. Jeg tror stadig, at han har en fremtid i Formel 1 foran sig, siger han.

Kevin håber på Renault: - Jeg er villig til at vente
Kevin håber på Renault: - Jeg er villig til at vente


LÆS OGSÅ: Magnussen-rådgiver tror på snarlig kontraktforlængelse

LÆS OGSÅ: Magnussen har forlænget optionen med Renault

LÆS OGSÅ: Sergio Perez forlænger aftale med Force India

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx