Af Ritzau - 16/08-16 07:11

FC København jagter et godt resultat før heksekedelFC København jagter et godt resultat før heksekedel

Apoel FC har en berygtet hjemmebane, og det er vigtigt at rejse til Cypern med en sejr, siger William Kvist.

storybild

Apoel har en berømt og berygtet hjemmebane i Nicosia med meget engagerede fans. (Billede: Scanpix/Patrick Baz)

Lodtrækningen ville det sådan, at FC København har udebane i den sidste kamp i dobbeltopgøret mod cypriotiske Apoel FC om at komme i Champions Leagues gruppespil.

De seneste to sæsoner er både AaB og FC Midtjylland blevet sendt ud af cyprioterne, og samme skæbne overgik FCK i 2009. Fælles for de tre danske exit er, at den sidste kamp har været på Cypern, hvor Apoels meget medlevende fans kan gøre det til et ubehageligt sted at spille.

Derfor skal FCK blive ved med at angribe gennem hele tirsdagens hjemmekamp for at sikre et så godt udgangspunkt som muligt, siger rutinerede William Kvist, der selv var med på FCK-holdet i 2009.

- Vi vil ikke stille os tilbage og forsvare den hjem, hvis vi kommer foran 1-0. Det er helt sikkert. Dermed ikke sagt, at 1-0 ikke vil være et godt resultat, for det vil det være, men 2-0 vil være et fantastisk godt resultat, siger han.

- Vi skal få dem til at skulle jagte på egen bane. Jeg gider ikke have en kamp, hvor deres bolddrenge virker som om, de ikke har nogle arme efter fire minutter. Det har vi prøvet, og det, synes jeg ikke, er sportsligt sjovt.

- Dernede kører de fuld gas på. Dengang, vi mødte dem sidst, vandt vi 1-0 hjemme, og man kunne godt tænke, at så gode var de heller ikke. Så skruede de op for håndtaget dernede. Det var også det, som de gjorde mod Rosenborg i den seneste kvalifikationsrunde, siger William Kvist.

FCK-anfører Thomas Delaney kalder det for afgørende, at FCK holder nullet på hjemmebane, selv om han er tryg ved, at FCK selv kan score mange mål.

- Vi vil meget gerne holde nullet her i Parken. De skide udebanemål er altid en afgørende faktor, siger Delaney.

- Det nye FCK, som mange snakker om, scorer generelt flere mål. Det har vi også gjort i de andre kvalifikationskampe, så vores stil er lidt mere offensiv i Europa, end den har været i mange år, tilføjer han.

Lykkes det ikke for FCK at få et godt resultat, må man ikke blive for pessimistisk, siger manager Ståle Solbakken.

- Vi må ikke bilde os ind, at kampen dernede bliver den sværeste kamp på jorden. Den skal spilles inden for kridtstregerne, og publikum skal ikke spille kampen. Vi må ikke tro, at hvis vi ikke vinder 8-0 på hjemmebane, så er vi chanceløse.

- Det bliver jævnbyrdigt til det sidste. Da vi spillede dernede sidst, skabte vi også muligheder til at score to mål mere, siger nordmanden.

Apoel har vist, at de ikke er uovervindelige på hjemmebane. I sidste sæson vandt FC Midtjylland udekampen 1-0, men midtjyderne havde forinden tabt den første kamp i Herning med 1-2.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx