11/11-17 10:54

Tre nøgler til dansk succes mod IrlandTre nøgler til dansk succes mod Irland

Tålmodighed, kreativitet og aggressivitet er tre dyder, som det danske fodboldlandshold skal bruge mod Irland.

storybild

København. I de to kommende VM-playoffkampe mod Irland lørdag og tirsdag skal mange ting gå op i en højere enhed for det danske fodboldlandshold.

Inspireret af samtaler med landstræner Åge Hareide og flere af spillerne er her tre udvalgte nøgler til succes:

* Tålmodighed

Irland har en betondefensiv og spiller muligvis med et 4-1-4-1-system, hvor der er mange mand bag bolden. Irland har ikke noget imod at lade Danmark have bolden og udelukkende satse på kontraangreb og dødbolde. I efteråret 2016 gik det galt for Danmark ude mod Polen, som overraskende overlod initiativet til danskerne, som kom bagud 0-3 inden pausen og endte med at tabe 2-3. Hvis det ikke skal gentage sig, kræver det større dansk tålmodighed og disciplin end i Warszawa.

* Kreativitet

Danmark har større individuelle stjerner som eksempelvis Christian Eriksen og Pione Sisto. Det handler for Danmark om at gøre de mest kreative og teknisk stærke spillere gode ved at få sat dem i scene. De skal skabe chancer til angribere som Nicolai Jørgensen og Andreas Cornelius ved at flytte bolden hurtigt rundt. Og der skal være masser af bevægelse, når Eriksen og Sisto har bolden.

* Aggressivitet

Danmark skal ikke spille med for mange høje bolde over for et luftstærkt irsk forsvar. Men det er fortsat vigtigt at spille med stor aggressivitet og ikke trække sig i duellerne. Irerne er fysisk stærke, men danskerne skal også byde ind med hårde tacklinger og pres på boldholderen.

Lørdagens kamp går i gang klokken 20.45.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet om meldinger om skud i...
bt.dk
Dramatiske scener: Storbrand på hotel...
bt.dk
Mor trodser eksperternes klare...
bt.dk
Louis kan ikke li' at få våde hænder...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx