Af Ritzau - 21/05-16 02:15

Barcelona-fans får alligevel lov at vifte med omstridt flagBarcelona-fans får alligevel lov at vifte med omstridt flag

Dommer i Spanien har underkendt forbud mod at medbringe catalonsk separatistflag til pokalfinalen mod Sevilla.

storybild

Barcelonas tilhængere vifter flittigt med estelada-flaget, når der spilles kampe på Camp Nou i Barcelona. Arkiv. (Billede: Scanpix/Lluis Gene)

FC Barcelonas fans får nu alligevel lov til at vifte med det omstridte catalonske separatistflag, når klubben søndag møder Sevilla FC i finalen i den spanske pokalturnering, Copa del Rey.

En spansk dommer underkendte fredag et kontroversielt forbud fra Madrids bystyre mod at tage det rødgule estelada-flag med til kampen.

Flaget er for mange cataloniere et symbol på catalonsk uafhængighed fra Spanien og er også blevet et symbol på de senere års forstærkede løsrivelsestrang i den velstående region mod nordøst.

Ifølge myndighederne i hovedstaden ville det være i strid med en lov fra 2007, der tillader et forbud mod flag og andre symboler, der "ansporer til vold" eller "viser foragt for deltagerne i en sportsbegivenhed".

Men ifølge dommen fredag er det "ikke i noget tilfælde blevet bevist", at flaget kan "anspore til vold, racisme, fremmedhad eller andre former for diskrimination, der er en hån mod menneskelige værdier".

FC Barcelona er glade for afgørelsen.

- Klubben fejrer, at dommerens beslutning tillader tilhængere at benytte lovlige symboler og flag, skriver mesterklubben i en pressemeddelelse.

Catalonske uafhængighedsbevægelser opfordrer nu Barcelonas fans til at "fylde" Vicente Calderon-stadionet i Madrid med estelada-flag på søndag.

Der er fem uger til parlamentsvalget i Spanien, og her er spørgsmålet om catalonsk selvstændighed et af de emner, der fylder i valgkampen.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har tabt alle fodboldkarrierens...
bt.dk
Regeringen vil lade tusindvis af...
bt.dk
Dansk succesdesigner stod bag noget...
bt.dk
Bil rullede rundt på taget på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx