Af Ritzau - 12/09-16 12:40

Fifa lader Platini overvære valget af hans efterfølgerFifa lader Platini overvære valget af hans efterfølger

Når der onsdag skal vælges ny præsident i Uefa, vil den detroniserede præsident Michel Platini være til stede.

storybild

Trods udelukkelse fra al fodbold har Michel Platini (tv.) fået tilladelse af Fifa til at være til stede ved Uefa-kongressen i Athen, hvor Platinis efterfølger som Uefa-præsident skal vælges. Arkivfoto. (Billede: Reuters/Pierre Albouy)

Onsdag skal Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) vælge ny præsident på en kongres i Athen, og det bliver højst overraskende med den forhenværende præsident som tilhører.

I en pressemeddelelse fra Uefa fremgår det, at Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) etiske komité har givet tilladelse til, at suspenderede Michel Platini må være til stede ved Uefa-kongressen onsdag, hvor præsidentvalget finder sted.

- En efterspørgsel på hr. Platinis tilstedeværelse er for nylig blevet indleveret af Uefa, og vi byder beslutningen velkommen, lyder det i meddelelsen fra Uefa.

Den tidligere franske Uefa-præsident er ellers i gang med at udstå sin fire år lange karantæne fra alle fodboldrelaterede aktiviteter.

Platini blev sammen med forhenværende Fifa-præsident Sepp Blatter dømt i den meget omtalte sag, hvor der ikke kunne findes dokumentation for, hvorfor Blatter havde overført to millioner schweizerfranc (13 millioner kroner) til Platini i 2011.

Begge forklarede, at det var betaling for konsulentarbejde udført af Platini for Fifa i perioden 1998-2002, men der fandtes ingen skriftlige aftaler om arbejdet.

I første omgang blev både Blatter og Platini idømt otte års karantæne fra al fodbold. Platinis straf blev efterfølgende nedsat til fire år af Den Internationale Sportsdomstol, CAS. Blatters appelsag er endnu ikke afsluttet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx