Af Ritzau - 02/12-16 19:46; Opdateret: 02/12-16 20:14

Superligakampe mindes omkomne fra flystyrt i ColombiaSuperligakampe mindes omkomne fra flystyrt i Colombia

De omkomne efter flystyrtet i Colombia vil blive mindet med stilhed inden næsten runde i Superligaen.

storybild

De omkomne fra flystyrtet i Colombia bliver mindet ved den kommende runde i Alka Superligaen. (Billede: Scanpix/Douglas Magno)

Tirsdagens flystyrt i Colombia, hvor næsten hele det brasilianske fodboldhold Chapecoense omkom, vil blive markeret i dansk fodbold.

I den kommende runde i Alka Superligaen vil der blive holdt et øjebliks stilhed for ofrene i Colombia og deres familier, skriver Divisionsforeningen i en pressemeddelelse.

- I weekendens kampe i Alka Superliga holder alle klubber før kampstart et øjebliks stilhed til minde, ære og respekt for ofrene i flykatastrofen i Colombia og deres efterladte.

- Blandt ofrene var spillere og officials fra den brasilianske fodboldklub Associacão Chapecoense de Futbol. Stilheden markeres i fællesskab i ligaer og af Fifa verden over i denne weekend. Æret være deres minde, lyder det i meddelelsen.

Betegnelsen "et øjebliks stilhed" kendes også som et minuts stilhed, men da der ikke altid er tale om et helt minut, kalder man det fra officiel side for et øjebliks stilhed, meddeler Katrine Mønsted fra Divisionsforeningen.

Den brasilianske klub blev hårdt ramt, da bare tre ud af 22 spillere overlevede flystyrtet.

Det skete, da holdet var på vej til den første af to finalekampe mod det colombianske hold Atletico Nacional i Copa Sudamericana.

I alt var 81 personer om bord på flyet, og kun i alt fem personer overlevede.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Kendt imam beroliger Støjberg: Sådan...
bt.dk
Alternativet-medlem sammenligner...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx