Af - 12/09-13 09:23

Ishockey-VM i Danmark OG NorgeIshockey-VM i Danmark OG Norge

Norge vil (nok) godt dele værtsskabet til VM 2018, hvis Danmark skal arrangere det. Sverige vil ikke, fordi det giver underskud.

storybild

(Billede: Polfoto)

Lige nu står der kun Danmark på ansøgningen om at blive vært for ishockey-VM i 2018, men om et par måneder står der måske også Norge.

Det Norske Ishockeyforbund bekræfter, at et fælles-VM kan være på vej.

- Ja, vi er positivt indstillede overfor idéen om at dele et VM med Danmark, og vi snakker med Danmarks Ishockey Union om det. Vi er i gang med at undersøge, hvordan det kan lade sig gøre, siger forbundets generalsekretær, Jon Haukeland, som fortæller, at dels skal økonomien passe, og dels skal der bygges en ny arena.

Det er heldigt, at nordmændene ser sådan på sagen, for svenskerne er ikke glade for tanken om et dele-VM. Sverige har lige afholdt VM to år i træk - sammen med Finland - og svenskerne fik ikke økonomien 'til at passe.'

- Vi har lige afsluttet to VM, og økonomisk var det ikke godt. Vi har tabt omkring 20-25 millioner, fortæller Christer Englund, formand i det svenske ishockeyforbund, som derfor melder pas til endnu et dele-VM.

- Jeg tror, at den må Danmark selv stå for, siger han.

Direktøren i DIU, Enver Hansen, holder alle døre åbne, og vil hverken afvise den ene eller anden eller tredje mulighed. Bortset lige fra den med et underskud i millionklassen, for det er der slet ikke råd til.

- Nejnej. Det skal vi absolut ikke have. Tværtimod, det skal være forsvarligt, siger han og tilføjer, at mens Sverige fik underskud på at holde de to seneste VM-turneringer, så fik medværterne fra Finland overskud.

LÆS OGSÅ: Ishockey-VM 2018 i Danmark (Eller i Letland)

LÆS OGSÅ: NHL-chok: Stjernespiller stopper 12 år før tid

LÆS OGSÅ: Værsgo: TV3 vil sende gratis live-sport på nettet

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Amalie overvejer at tage et stort...
bt.dk
Efter fængselsdommen: Nu bryder Nadia...
bt.dk
Forsker: Disse jobs forsvinder i...
bt.dk
Sådan slipper du af med hudorme og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx