Af - 07/12-15 14:32; Opdateret: 07/12-15 15:40

Her er de syv ligaer med flest tilskuere (Du gætter kun fire)Her er de syv ligaer med flest tilskuere (Du gætter kun fire)

Der er i gennemsnit 7.193 tilskuere til en Superligakamp i Danmark - det er det rene vand i forhold til de bedste besøgte ligaer, som du kan se i galleriet herunder.

Bildstrecke im Grossformat »
Hvilken fodbold-liga er verdens bedst besøgte? Fotoet her giver et godt fingerpeg om, hvor man skal finde de bedst pakkede stadioner.. men hvilke er de øvrige ligaer i top 7? (Her er et spor: Hverken Frankrig eller Holland er med på listen...) Danske Eddi Gomes i den kinesiske Henan Jianye er vant til mange tilskuere. Den kinesiske liga er nummer syv på den lidt uofficielle 'verdensrangliste' over de bedst besøgte fodbold-ligaer i verden. Den havde du nok ikke gættet... - klik dig videre for at se top-6. MSL er 20 år gammel, og det ser ud til, at den har bidt sig fast i den nordamerikanske hverdag efter nogle hårde år. Kun fem fodboldligaer i verden samler flere tilskuere. Napolis Gonzalo Higuain må nøjes med de femtehøjeste tilskuertal, når han og kollegaerne sparker bold i støvlelandet. Det lyder ikke af meget på de kanter - og det er det heller ikke: Dengang Preben Elkjær blev mester med Verona, I de glade dage midt i '80'erne var der over 38.000 tilskuere i snit Endnu en overraskelse.. Mexico, som nummer FIRE?? Her er det tilskuerne fra Tigres, der har fyldt stadion i Monterrey. Snittet på små 25.000 er endda kun, når man tæller i grundspilet: lige nu er de otte bedste hold i gang med playoff, og her er snittet 35.809 pr kamp. På tredjepladsen over verdens mest tilskuer-rige fodboldligaer finder man den spanske. Ronaldo her spiller stort set altid for fulde huse, og han og Real Madrid har 48.000 tilskuere i snit, mens Barcelona har 59.000 hver gang. Men så trækker det for eksempel ned på gennemsnittet, at Eibar kun har 5.377 tilskuere i snit til sine hjemmekampe... Næstbedst besøgt er Premier League. Her er det et foto fra Old Trafford, som uden sammenligning er landets største publikumsmagnet. Simpelthen fordi der er mere plads på hjemmebanens tribuner. United har i snit 75.000 tilskuere på hjemmebanen, mens Arsenal 'kun' trækker i snit 60.000 til Emirates. Disse Bayern-fans er en lille del af en kæmpe succes. År efter år er Bundesligaen den bedst besøgte fodboldliga i Europa - og i resten af verden.

Fodbold er verdens mest udbredte sport. Og uanset hvor man kigger hen er der ligaer med tusindvis af tilskuere.

Det kan man se af listen herover, der viser de syv fodboldligaer med de største gennemsnitlige tilskuertal. Det er nemlig ikke kun de sædvanlige europæiske ligaer, der trækker.

Flere af ligaerne giver sig selv, men der er godt nok også nogle overraskelser imellem.

Droppede Danmark for at følge kærligheden - til en fodboldklub
Droppede Danmark for at følge kærligheden - til en fodboldklub

Hvis du vil vide, hvilke ligaer, der trækker flest tilskuere udover top 7, som du kan se i det fine galleri herover.... jamen så kig da bare videre her, hvor de næste syv ligaer kan ses:

8.Primea Division 14/15, torneo Inicial, Argentina: 21.374
9.Ligue 1, Frankrig: 20.335
10.2Bundesliga 18.908
11.Æresdivisionen, Holland: 18.771
12.J-League, Japan: 17.748
13.Championship 17.249
14.Serie A, Brasilien: 17.084

Frustreret AaB-topscorer: - Hvor var I, Aalborg?
Frustreret AaB-topscorer: - Hvor var I, Aalborg?

Hvis vi kun kigger på Skandinavien, så er det Allsvenskan, der topper med

9.967 tilskuere pr kamp, mens den danske Superligaen trækker 7.193 i snit, og Norges Tippeligaen får besøg af 6.674 tilskuere pr kamp.

LÆS OGSÅ: Daniel Agger tror på godt Brøndby-forår

LÆS OGSÅ: FCK-profil: Vi er favoritter til mesterskabet

LÆS OGSÅ: Sønderjyske-træner begraver al snak om nedrykning

LÆS OGSÅ: Zanka og årets profil sender FCK i udbrud

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx