Af - 30/04-14 08:06

Jimmys amerikanske drømJimmys amerikanske drøm

Oklahoma Energys headcoach Jimmy Nielsen elsker sin nye karriere - selv om han stadig kan mærke græsset og handskerne trække i ham.

storybild

(Billede: Polfoto)

- Det har været en vanvittig fed udfordring.

Sådan siger Oklahoma Energys danske headcoach, Jimmy Nielsen, der er i gang med sin første sæson som træner – efter 20 som målmand. Han er glad for karriereskiftet, selv om han af og til er fristet til at skifte tilbage.

- Hvis det skulle være, så kunne jeg nok godt, men det ER slut. Men hold da kæft det kunne godt nok være fedt at være med på banen, men jeg har accepteret, at det er slut. Og jeg kan godt leve med, at jeg ind imellem får lidt kriller i maven. Det er bare et positivt tegn på, at man elsker sporten, siger han.

Som aktiv stoppede han på toppen som amerikansk mester med Sporting Kansas City. Som træner starter han en hylde eller to længere nede, i USL-ligaen, der rangerer under Major League Soccer.

Det passer ham fint.

- Det er en fed liga, hvor jeg kan udvikle mig som træner, og hvor jeg har kæmpe muligheder for at rykke noget. Jeg har ambitioner om at komme til en større liga, men lige nu er jeg da godt tilfreds, siger han.

I USA er der ikke noget, der hedder oprykning og nedrykning, men alligevel har folkene bag klubben drømme om en plads i topligaen, MLS – ved at søge om det.

- Jeg er ikke sikker på, at det bliver i min tid, men det kunne da ske inden for fem-seks-syv år, at de fik et MLS-hold. De har økonomien til det, vurderer den danske træner.

Inden da satser Jimmy Nielsen dog på, at han er kommet videre i sin karriere. Hvorhen ved han ikke endnu. Måske til Danmark?

- Det kunne jeg sagtens forestille mig. Jeg udelukker bestemt ikke noget, hvis det er spændende tilbud, der er attraktivt for begge parter. Jeg har nogle ambitioner, og en plan A og B for min trænerkarriere. Men dem holder jeg for mig selv, siger han.

Udfordringen har indtil videre ikke mindst bestået i at starte et helt nyt hold fra bunden. Oklahoma Energy er en ny klub, og den danske cheftræner har selv været med fra starten i forsøget på at vænne en helt ny by til at se fodbold på den europæiske måde. I denne uge spillede holdet sin første hjemmekamp på et udsolgt stadion.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rigmanden og entreprenøren Elon Musk...
bt.dk
Christina Sederqvist: Når jeg bliver...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Rachel med...
bt.dk
Flere politiaktioner i gang:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx