Af - 15/03-15 10:35; Opdateret: 15/03-15 10:56

Fodbold-revolution: Svenskerne indfører grønt kortFodbold-revolution: Svenskerne indfører grønt kort

Svenske fodbold-dommere må snart gøre plads til endnu et kort i brystlommen. Det grønne. Det skal gives for sportslig opførsel. Den tidligere danske topdommer Kim Milton kan lide idéen.

storybild

Der er lang vej for det grønne kort, inden det bliver optaget i Superliga-regi, mener den tidligere danske topdommer Kim Milton Nielsen. (Billede: Collage)

- Det grønne kort skal ændre ved, at dommeren udelukkende indtager rollen som afstraffer. Det eneste positive dommeren gør nu er at give fordel, alt andet er frispark, advarsler og beslutninger, som har en negativ konsekvens, siger den svenske VM-dommer Jonas Eriksson til Aftonbladet.

Det grønne kort, som indtil videre kun skal på prøve i de mindre svenske fodboldrækker, er ligeledes tænkt som en måde at præmiere spillere, der udviser god sportsånd.

Superligaen får professionelle dommere fra næste sæson
Superligaen får professionelle dommere fra næste sæson

Første gang svenske dommere kommer til at bære det grønne kort i brystlommen er ved et sommerstævne i Södertälje. Viser det sig at være en succes, vil man udvide forsøgsordningen til andre byer.

Over for metroxpress fortæller den tidligere danske topdommer Kim Milton Nielsen - med 154 landskampe og rekordmange Champions League-kampe i bagagen - at idéen om et grønt kort umiddelbart er god.

- Jeg synes, at tanken er rigtig fin, for der er en tendens til, at dommeren altid bliver gjort til det dumme svin, og kan man komme væk fra den holdning, er det positivt, siger han og fortsætter:

- Dog skal man passe, at man som dommer ikke mister sin neutralitet. Udfordringen er ofte at kunne dele sol og vind lige, og tænk hvis man pludselig står i en situation, hvor det ene hold får fire advarsler, imens det andet fire grønne kort. Det ville være skidt, understreger Kim Milton Nielsen over for metroxpress.

Det grønne kort er et fint tiltag i de lavere ungdomsrækker, mener Milton, og han tror da også på - såfremt kortet bliver en succes på den anden sige af sundet - at kortet har en fremtid på danske fodboldbaner.

- Vi sammenligner os meget med Sverige og kigger derover i forhold til nye og positive tiltag, så jeg tror sagtens, at vi ville kunne se ordningen på dansk jord, hvis det slår igennem derovre. Og det vil have en fin pædagogisk virkning på børn, som igennem sporten kan lære om fair play, siger Kim Milton, som dog ikke tror på, at kortet har en plads i professionel fodbold.

- Jeg tror helt sikkert ikke, at vi kommer til at se det grønne kort i professionel fodbold. Når det gælder om at vinde, tænker man mere på at flæske en ned end på at blive præmieret for fair play. Jeg mener, det er naivt at tro, at de helt store narrestreger kan undgås ved at indføre et grønt kort.

Wozniacki får bøde for polske bandeord
Wozniacki får bøde for polske bandeord

Wozniacki må kæmpe for sejr over verdens nummer 130
Wozniacki må kæmpe for sejr over verdens nummer 130

Caroline Wozniacki arm i arm med ny superstjerne
Caroline Wozniacki arm i arm med ny superstjerne

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Mand røvede Fakta-butik: Nu søger...
bt.dk
Kærligheden brast: Her er Sarah...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx