Af Michael Bo Mortensen - 19/05-14 21:40

Morten Olsen lover debut til mega-talentMorten Olsen lover debut til mega-talent

18-årige Pierre-Emile Højbjerg får sandsynligvis sin debut i en af venskabskampene mod Ungarn eller Sverige.

storybild

(Billede: Polfoto)

Pierre-Emile Højbjerg kan se frem til debut på det danske landshold i torsdagens venskabskamp i Ungarn eller i næste uges opgør mod Sverige i Parken.

Det lover landstræner Morten Olsen ham - næsten.

- Ja, jeg går ud fra, at han vil få debut. Han skal have en følelse af, hvordan det er at spille på det danske A-landshold.

Bayern sikrer sig The Double med dansker på holdet
Bayern sikrer sig The Double med dansker på holdet

Ungt Bayern-talent på landsholdet: - Han har x-faktor
Ungt Bayern-talent på landsholdet: - Han har x-faktor

- Han kommer med momentum og overskud, siger Olsen om det 18-årige midtbanetalent fra Bayern München.

Lørdag var Højbjerg med til at sikre sin arbejdsgiver pokaltitlen i Tyskland. Det blev til omkring 100 minutter i mesterholdets 2-0-sejr over Borussia Dortmund.

- Han er en del længere fremme end andre spillere på samme alder. Han er teknisk god og en sportsmand med store ambitioner. Han stiller sig ikke tilfreds med lidt. Han ser hele tiden nye mål.

- Han havde sat sig for at få debut for Bayern og i sin første rigtige sæson vandt han The Double, og nu er han på A-landsholdet, siger Morten Olsen.

I weekendens pokalfinale i tysk fodbold spillede Højbjerg højre midtbane, men der vil han ikke blive benyttet på landsholdet.

Landsholdstalent: - Dedikeret til afdød far
Landsholdstalent: - Dedikeret til afdød far

Dansk talents farvel til død far: 'Jeg er stolt af dig, papa'
Dansk talents farvel til død far: 'Jeg er stolt af dig, papa'

- Vi er utroligt stolte over at have en 18-årig knægt, som både er mester og pokalmester. I lørdags fik han følelsen af at spille for en kulisse på 70.000 tilskuere i Berlin og var blandt vinderne.

- Han gennemførte det fysiske på en for ham spillemæssigt uvant plads, hvor han ikke skal spille på landsholdet og sikkert heller ikke i Bayern i fremtiden. Han er en central midtbanespiller, siger Morten Olsen.

Pierre-Emile Højbjerg har allerede luftet tanker om, at han en dag håber at vinde en titel med det danske landshold. Morten Olsen er ikke helt afvisende for ideen.

- Det bliver nok endnu sværere end med Bayern München. Men vi skal altid drømme og alligevel være realistiske. Hvis alting klikker på et tidspunkt, og vi får en generation af spillere, som passer godt sammen, så kan alt lade sig gøre, siger Olsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se videoen: Fagboss i voldsomt...
bt.dk
Ambassadør for E-løbet:...
bt.dk
Midt i dansk detailkrig: Medie - nu...
bt.dk
To drenge ramt af bil i voldsom...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx