06/07-17 18:06; Opdateret: 06/07-17 18:38

Dom er truffet: Stjernerytter er ude af TourenDom er truffet: Stjernerytter er ude af Touren

Troyes. Den Internationale Sportsdomstol (CAS) har afvist at vurdere Tour de France-ledelsens beslutning om at udelukke cykelrytteren Peter Sagan fra løbet.

storybild

Peter Sagan (Billede: CHRISTIAN HARTMANN)

Troyes. Den Internationale Sportsdomstol (CAS) har afvist at vurdere Tour de France-ledelsens beslutning om at udelukke cykelrytteren Peter Sagan fra løbet.

Det meddeler CAS i en pressemeddelelse.

Peter Sagans hold, Bora, bad CAS vurdere beslutningen om at smide den slovakiske verdensmester ud af Tour de France efter 4. etape, der blev kørt tirsdag.

Bora håbede, at CAS vil omstøde beslutningen, så Peter Sagan, der er holdets største navn, kunne komme tilbage i årets løb.

Også selv om det efter sædvanlige procedurer ville være uhørt at få ham med i Touren igen, eftersom han på grund af udelukkelsen hverken deltog i 5. etape onsdag eller 6. etape torsdag.

Sagan blev smidt ud, da løbsjuryen vurderede, at han kørte for hasarderet og var skyld i et styrt i spurten, der afgjorde 4. etape.

Blandt andre røg den britiske stjerne Mark Cavendish i asfalten, brækkede kravebenet og måtte derfor tage hjem fra Touren.

Bora har oplyst, at protesten til CAS blev sendt onsdag. Bora fastholder - ligesom Sagan selv - at verdensmesteren intet gjorde forkert i spurten, hvor han blev toer, inden han blev deklasseret og derefter helt smidt ud.

Sagan holdt sin linje og kunne ikke se Cavendish komme med høj fart bagfra, lyder det fra Bora.

Onsdag lige inden starten på 5. etape undskyldte Sagan offentligt episoden over for Cavendish. Briten var en af tre ryttere, der røg i asfalten på grund af Sagans kørsel, vurderede løbsjuryen.

- Jeg kan kun acceptere juryens beslutning, men jeg er ikke enig i den. Jeg gjorde ikke noget forkert i spurten, sagde Sagan.

- Det er meget skidt, at Mark styrtede, og det er vigtigt, at han kommer sig. Det var en vanvittig spurt, ikke den første af sin slags og heller ikke den sidste, sagde Sagan.

Verdensmesteren nåede at vinde 3. etape i årets Tour de France, inden den kontroversielle afslutning på 4. etape sendte ham ud af løbet.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Cykelrytter dræbt af puma - slæbt ind...
bt.dk
Ost trækkes tilbage flere steder i...
bt.dk
Borgmester i sorg over Kjeld...
bt.dk
Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx