Af - 03/03-16 12:58; Opdateret: 03/03-16 13:20

Anførerne før krigen på heden: FCM-FCK kan afgøre guldetAnførerne før krigen på heden: FCM-FCK kan afgøre guldet

Anførerne forventer et nyt brag, når hedens og hovedstadens helte tørner sammen i aftenens topopgør mellem FCM og FCK.

Bildstrecke im Grossformat »
Se hvorfor FCM-FCK er blevet så højspændt et drama i Superligaen i de seneste sæsoner i galleriet FC Midtjylland blev i 1999 skabt i en fusion mellem Herning Fremad og Ikast FS. Herning-klubben har siden tabt fire pokalfinaler og vundet DM en enkelt gang sidste år samt to sølvmedaljer og fire bronzemedaljer. De har været i Europa Legaue-gruppespillet en gang. Her ses klubikonet Farlige Frank Kristensen under byggeriet af hjemmebanen MCH Arena i 2002. I samme periode har FC København vundet mesterskabet ni gange, garneret med fire pokaltitler. Sølv og bronze samler de vist ikke på hos det såkaldte Byens Hold. FCK har været i Champions League tre gange og i Europa League-gruppespillet fem gange. Her er klubikonet Jesper Grønkjær i duel med FC Barcelonas Dani Alves i CL-kampen i Parken i 2010. For at svare igen på FCK-boss Flemming Østergaards bonderøve-drillerier, som havde floreret i pressen, bød FC Midtjylland i 2003-sæsonen københavnerne velkommen til heden med et gigantisk traktortræf. her kommer Don Ø trillende ind til Ikast Stadion med (bonderøvs-)stil - til tonerne af Tørfisk. FCK-træner Ståle Solbakken og eks-FCM-træner Glen Riddersholm førte i de seneste to sæsoner en sand verbal krig i medierne med masser af stikpiller og drillerier. Sidste forår nappede FCM sit første mesterskab foran FCK blandt andet takket være en 2-0-magtdemonstration i Herning. Pione Sisto afgjorde kampen til stor glæde for anfører Erik Sviatchenko. Året forinden vandt FCM 5-1 i Parken. Det er to år siden. Men den gør stadig nas i København. Sviatchenko og Sisto danser sejrsdans efter kampen, der markerede et skift i magtbalancen mellem de to klubber. FCK har dog fortsat det historiske overtag: Indbyrdes opgør i Superligaen mellem FC Midtjylland og FC København: - 46 kampe - 22 FCK-sejre - 13 FCM-sejre - 11 uafgjorte - 79 FCK-mål - 53 FCM-mål - De tre seneste kampe er endt med en sejr til hver af holdene og en uafgjort. Formstærke FCK var i december sidste år klar til revanche mod nedslidte FCM i efterårssæsonens sidste kamp. Men en storm forhindrede kampen på MCH Arena i at blive spillet. Det affødte mudderkastning mellem de to klubbers ledelser.

I aften kan FCK tage et stort skridt på vej mod det danske mesterskab med en sejr over FC Midtjylland i Herning. Se hvorfor opgøret er blevet en nyklassiker i Superligaen.

FC Midtjylland vs. FC København: Et klassisk clash mellem den kække opkomling og den arrogante hersker. Mellem land og by, sort og hvid. Mellem ulv og løve.

I de seneste sæsoner har kampene mellem FCM og FCK udviklet sig til et neoklassisk superligaopgør, som vel kun overgås af Brøndby-FCK-derbyerne hvad opmærksomhed, spænding og sportslig vigtighed angår.

Vi har fanget de to klubbers anførere til en snak om aftenens topbrag i Herning, som kan ses på TV3+ kl. 20.00.

Superliga-legendernes dom: Derfor tager FCK guldet
Superliga-legendernes dom: Derfor tager FCK guldet

Jess Thorup: FCK er storfavorit til DM-guldet
Jess Thorup: FCK er storfavorit til DM-guldet

Ondt blod og drillerier: Se billeder fra klassiske FCM-FCK-opgør, som har været med til at skabe hypen omkring kampene i galleriet herover.

FCK-anfører Thomas Delaney: FCM er dem vi helst vil slå
Hvor vigtig er kampen mod FCM?
- Vi kan sætte dem i problemer, hvis vi vinder. Så den er meget vigtig. Det at sætte hold af i mesterskabskampen, er jo det vi går ud på banen for.

Hvordan mærker man, at FCM-FCK efterhånden er en af de helt store kampe i Superligaen?
- Det mærker man 100 procent. Da jeg kom op i førsteholdstruppen i 2009, var det OB, der havde et godt hold. Nu er det så FCM, der er vores nærmeste konkurrenter - dem man helst vil slå.

Hvordan vil du vurdere FCM-FCK-kampene i forhold til FCK-Brøndby?
- Kampene mod FCM er mere klassiske topopgør. Det er Brøndby-kampene ikke altid, men der vil altid være noget specielt over dem. Det kan der ikke laves om på. Men det her er noget af det tætteste, vi kommer det.

Thomas Delaney med en lidt uskarp Kristian Bach Bak i baggrunden. Småskadede Bach Bak er på bænken i aften, men kommer næppe i kamp, siger han.(Bild: Polfoto)

Delaney ser mod udlandet: FCK's penge lokker mig ikke
Delaney ser mod udlandet: FCK's penge lokker mig ikke

Ståle om AGF-drillerier: - Det taber de ikke mange penge på
Ståle om AGF-drillerier: - Det taber de ikke mange penge på

FCM-anfører Kristian Bach Bak: FCK peb sidste år
Hvor vigtig er kampen mod FCK?
- Det er KAMPEN! Den, der bare skal vindes. Den kan afgøre mesterskabet. AaB er også gode, men FCK’s og vores trup er klart de stærkeste i Danmark. Taber vi, er der langt op til FCK.

Hvordan mærker man, at FCM-FCK efterhånden er en af de helt store kampe i Superligaen?
- Der er en masse lir i pressen og udmeldinger, hvor vi stikker til hinanden. Det er fedt. De peb jo helt vildt sidst år med den aflyste kamp under stormvejret. Og nu siger de, at de er stærkest. Det gør os tændte.

Hvordan vil du vurdere FCM-FCK-kampene i forhold til FCK-Brøndby og FCM-Viborg?
- De andre kampe er mere hadefulde, fordi det er krig om et lokalområde. Det her er mere en kamp om mesterskabet. Men der skal nok blive knald på.


LÆS OGSÅ: Frustreret FCM-talent forbigået mod United: Vildt skuffende

LÆS OGSÅ: TV: FCK bruger hovedet og sejrer over Esbjerg - se målene her

LÆS OGSÅ: Solbakken: FCM og AaB kan slå alle hold i Superligaen

LÆS OGSÅ: TV: FC Midtjylland ude efter vanvittigt drama - se målene her

LÆS OGSÅ: Nicolai Jørgensen sikrer FCK fuld gevinst mod Esbjerg

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

UHH: Vender endnu en stor stjerne...
bt.dk
Chefen hylder Magnussen: 'Han var...
bt.dk
Politiet rykkede ud til...
bt.dk
Wozniackis ekstræner efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx