Af - 21/06-16 09:43

Dansk eventyrer drømmer om de store ligaerDansk eventyrer drømmer om de store ligaer

David Ousted suger oplevelser til sig i Nordamerika. Mens han drømmer om at vende hjem til en europæisk topliga. (Lokal ekspert mener han også skulle drømme om landsholdet.)

storybild

(Billede: Scanpix)

Da David Ousted var Superliga-målmand for Sønderjyske og Randers FC, var en udekamp noget, der kunne klares med en bustur på et par timer. Sådan er det ikke længere for den 31-årige Vancouver Whitecaps-målmand:

- Fredag sætter du dig i et fly og flyver syv timer til en eller anden by og skal spille. Det er hårdt for kroppen i starten, for du er ikke vant til det med tidsforskellen, siger han.
Han har efterhånden stået på mål for Whitecaps i Major League Soccer siden 2013, så han har for længst vænnet sig til de store afstande.

- Bortset fra, at man ikke gider sidde i en flyver hele tiden, så er det meget sjovt at komme rundt til de her byer og se. Når man spiller i New York, i LA, DC, så får man set noget andet, siger han.

OB sælger Emil Larsen til MLS-klub
OB sælger Emil Larsen til MLS-klub

"I Randers og Sønderjyske kunne jeg pænt gå ned i Superbrugsen og købe min mad. Her er det anderledes: Der er flere og flere, der kommer hen til mig og skal have et billede eller en autograf. Men canadierne er meget høflige, og de takker pænt."
David Ousted om at være soccer-stjerne i Vancouver.

I weekenden forbedrede David Ousted klubrekorden, da han startede inde for 100. gang i træk. Herunder kan du se nogle højdepunkter:


Sportsligt er ligaen også fint med, men han drømmer nu stadig om at vende hjem med et brag:

- Jeg regner stadig med at vende tilbage til Europa med min karriere og forhåbentlig spille i en af de store ligaer derhjemme. Det er stadig målet. Så må vi se, hvad der sker, siger han.

I Vancouver er det i hvert fald gået meget godt. Godt nok er Whitecaps startet lidt sløjt i denne sæson, men den danske målmand gør sit arbejde godt. Det mener for eksempel Simon Fudge, der er reporter for Goal.com og podcasten Soccertalk.

Schmeichel kan se frem til tysk konkurrence i Leicester
Schmeichel kan se frem til tysk konkurrence i Leicester

- Det er for dårligt, at han de sidste to sæsoner ikke er blevet anerkendt, som ligaens bedste målmand, siger Simon Fudge.

- At Whitecaps fik forlænget med ham før denne sæson er et nøglepunkt for holdet. Han er af afgørende betydning for holdet, siger han.

"Her er en fyr, som den danske landstræner burde kigge på. Han har været absolut afgørende for, hvad de har opnået de sidste to år."

Siger Simon Fudge, Goal.com, om David Ousted.

Det er dog ikke alt, der kører på skinner for den danske målmand. For eksempel er han virkeligt dårligt til at kramme:


LÆS OGSÅ: Leicester åbner titelforsvar ude mod oprykker

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx