18/10-17 14:53; Opdateret: 18/10-17 16:18

Wilbek: Kvindefodbold risikerer at blive bombet fem år tilbageWilbek: Kvindefodbold risikerer at blive bombet fem år tilbage

Hvis ikke fodboldkvinderne trækker i spillertrøjerne mod svenskerne, kan det koste dyrt, mener Ulrik Wilbek.

storybild

København. Det kan få alvorlige konsekvenser for kvindefodbolden herhjemme, hvis det danske kvindelandshold ikke snører fodboldstøvlerne og møder kampklar op til fredags VM-kvalifikationskamp mod Sverige.

Sådan lyder vurderingen fra Ulrik Wilbek, der er tidligere træner for det danske kvindelandshold i håndbold, som han stod i spidsen for, da holdet brød igennem og fik stjernestatus i befolkningen.

Fodboldkvinderne har nu kæmpet sig til flotte resultater og vandt tidligere på året EM-sølv. Og det vil være forfærdeligt, hvis spillerne udebliver fra de vigtige kampe, og taber det, de har, mener Ulrik Wilbek.

Han peger på, at fodboldspillerne lige nu har stor succes og medvind - både på græsset og i befolkningen, som hepper begejstret med på sidelinjen.

- Lige nu har de momentum. De har kvindefodbold-tilhængerne med sig. De har bjergtaget landet med den her andenplads ved europamesterskaberne.

- Folk venter kun på, hvad det næste bliver. Og så kan man ende med en situation, hvor der ikke skal ske noget, og hvor man i stedet bliver bombet fem år tilbage på landsholdskortet, lyder det fra den tidligere håndboldtræner.

Det kan resultere i en flere år lang nedtur, hvis fodboldspillerne ikke står klar på græsset fredag og derfor bliver ramt af sanktioner og udelukkelse fra VM-kvalifikationen og eventuelt også EM-kvalifikationen og OL, mener Wilbek.

- Det kan i værste fald betyde, at Danmark ikke kommer til at spille en afgørende fodboldlandskamp i kvindefodbold i de næste fire år.

Med dygtige spillere og flotte resultater har holdet skabt en fornyet og stærkt tiltro til kvindefodbolden. Men den medvind sætter spillerne over styr, hvis de bliver udelukket, mener den garvede sportstræner.

- Hvis Fifa vælger den værste straf, så tror jeg, at vi i hvert fald i en femårig periode ser det her falde til jorden.

- Så vil der jo ikke længere hverken være penge fra Team Danmark eller DBU (Dansk Boldspil-Union, red.) til landsholdsfodbold, fordi der ikke er kampe af betydning, siger Wilbek.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gunnvør Virgarsdóttir mistede sin mor...
bt.dk
Drabsdømte Peter Madsens forsvarer:...
bt.dk
Boligsælgere kræver mere: De...
bt.dk
Kom hjem til indbrud, en klippet hæk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx