Af - 24/10-16 07:53

Forvirret Kevin efter succesræs: - Det var sjovtForvirret Kevin efter succesræs: - Det var sjovt

Smilende Kevin Magnussen kaldte det amerikanske Formel 1-grandprix for 'nogenlunde godkendt'.

Bildstrecke im Grossformat »
Kevin Magnussen er den dansker, der har kørt flest løb i Formel 1. Kevin Magnussen i sit rette element: Bag rattet i en Formel 1-racer. - Jeg har kørt ræs hele mit liv, og nu er jeg sulten og ivrig efter at sidde i en Formel 1-racer igen, sagde Magnussen, i forbindelse med sit comeback til Formel 1. Navn: Kevin Jan Magnussen Født: 5. oktober 1992 i Roskilde I Kevin Magnussens debut i Formel 1 i marts 2014 i Melbourne kørte han sin hidtil eneste podieplads hjem. Det blev til en andenplads. 12 top-10-placeringer kørte Magnussen hjem i sin første sæson i Formel 1 hos McLaren i 2014. Kevin Magnussen kørte for McLaren i 2014. I 2015 blev han degraderet til resvervekører for samme team. Den 3. februar 2016 blev Kevin Magnussen præsenteret som Renault-kører. - Der er en kæmpe kulturforskel i forhold til McLaren. McLaren er et hold, der er på vej nedad, mens Renault er på vej op, forklarede Magnussen om de første indtryk at det nye hold. (Ritzau) Magnussens første sæson hos Renault har været svingende. En enkelt syvendeplads og en tiendeplads er det blevet til som højdepunktet. Ellers har der været tale om placeringer ude af top-10. Magnussen ser alt andet end frisk ud til pressemøde med de andre Formel 1-kørere i forrige sæson. Kevin har ikke talentet for at køre hurtigt fra fremmede. Han har fået fart i blodet fra sin far, tidligere Formel 1-kører Jan Magnussen. Dorte Riis Madsen (tv.) har været manager for Kevin Magnussen siden han var teenager. Hun hjalp ham ind i det forjættede Formel 1-land, men nu er deres samarbejde smuldret. Kevin Magnussen i 2012, få år inden han brød ind i Formel 1-verdenen. Året efter vinder han Formel Renault 3.5 Series. Resten er historie...

Kevin Magnussen kaldte sin indsats i Austin for godkendt

- Jeg er meget forvirret nu.

Kevin Magnussen virkede noget rundt på gulvet, da han blev interviewet af TV3+ efter at have kørt en 11.-plads hjem i gårsdagens grandprix i Austin (som senere blev ændret til en 12.-ålads på grund af en sekunders tidsstraf)

Men det var forvirret på den gode måde.

Flyvende Magnussen får straf: - Det er frustrerende
Flyvende Magnussen får straf: - Det er frustrerende

Danskeren virkede nemlig lettet og glad, da han fortalte om løbets udvikling, hvor Renault skiftede strategi flere gange undervejs - blandt andet med et overraskende pitstop med 11 omgange tilbage.

Her skiftede Magnussen til supersoft-dæk, hvilket resulterede i en flot slutspurt.

- De spurgte om jeg ville på banen. Jeg vidste det ikke. Ville jeg kunne vinde noget? Ja, sagde de. Så lad os bare prøve og se, hvad der sker. Jeg kom forbi folk. Så det var den rigtige beslutning. Det var sjovt, og det gav en placering eller to, siger Magnussen, som altså endte lige uden for pointplaceringerne.

Optur! Magnussen sætter Renault-rival til vægs
Optur! Magnussen sætter Renault-rival til vægs

Men det var nu godkendt, siger den danske Formel 1-stjerne:

- Det er selvfølgelig altid ærgerligt at slutte lige uden for pointene. Men det er nogenlunde godkendt, når man tager alting i betragtning, siger Magnussen om grandprixet, hvor han startede nede som nummer 18.

'Nogenlunde godkendt' lyder ikke umiddelbart som den mest oppe-at-køre-kommentar, men det var sagt med et smil og noget, der kunne tolkes som lettelse.

Kevin Magnussen starter som nummer 18 i USA
Kevin Magnussen starter som nummer 18 i USA

For det kan godt være, der ikke var point på kontoen, men Magnussen satte sin Renault-rival, Jolyon Palmer, på plads, efter flere dueller ude på banen i Austin.

- Jeg synes ikke, der var nogen battle. Jolyon pressede den vildt. Vi havde et-stop-strategi. Det ændrede vi til en to-stop-strategi. Så udviklede det sig på en anden måde. Det var et sjovt løb, siger Magnussen.

Holdkammerat sætter Magnussen på plads i sidste træning
Holdkammerat sætter Magnussen på plads i sidste træning

Hos Palmer var smilet var det løse stemning erstattet med hængemule. I store dele af løbet lå han og kørte om kap med Magnussen, inden danskeren endegyldigt satte briten på plads med få runder tilbage.

- Det var frustrerende. I 30 omgang var jeg hurtigere.. Men jeg mistede downforce, så jeg kunne ikke komme forbi Kevin. Det var irriterende og en skam, siger Palmer til TV3+.

LÆS OGSÅ: Britiske eksperter tror Kevin Magnussen ryger ud

LÆS OGSÅ: Utålmodig Magnussen føler sig sikker på Formel 1-fremtid

LÆS OGSÅ: Renault-afklaring kan trække ud i uger

LÆS OGSÅ: Tøvende teamchef har Magnussen på radaren

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx