Af Ritzau - 17/08-16 05:08

Fransk stangspringer buhet til tårer på medaljeskamlenFransk stangspringer buhet til tårer på medaljeskamlen

Renaud Lavillenie græd, da han fik overrakt sin sølvmedalje efter brasiliansk pibekoncert.

storybild

Renaud Lavillenie kunne ikke holde tårerne tilbage, da publikum på det olympiske stadion i Rio endnu engang buhede af ham. (Billede: Scanpix/Fabrice Coffrini)

Det kan være farligt at lægge sig ud med et begejstret hjemmepublikum. Den smertefulde lærdom tager stangspringeren Renaud Lavillenie formentlig med sig hjem fra OL i Rio de Janeiro.

Det endte for hans vedkommende i tårer, da han skulle modtage sin sølvmedalje efter at være blevet nummer to i mandagens stangspringskonkurrence.

Franskmanden havde tydeligvis svært ved at tackle de mange buhråb fra det brasilianske publikum under medaljeceremonien.

Ansigtet blev først helt stramt, men til sidst gav han efter og græd med tårerne strømmende ned ad ansigtet.

Den forsvarende mester fra OL i London følte sig under stangspringskonkurrencen dårligt behandlet af hjemmepublikummet, der for at hjælpe deres landsmand Thiago Braz da Silva - der senere vandt konkurrencen - peb og buhede ad Lavillenie, da han skulle foretage sine afgørende spring.

Det fik Lavillenie til at beklage sig offentligt og sammenligne situationen med tyskernes opførsel over for amerikanske Jesse Owens under legene i Berlin i 1936.

Kritikken gjorde dog blot ondt værre, og natten til onsdag var publikum om muligt endnu mere fjendtligt og støjende.

Efterfølgende måtte præsidenten for Den Internationale Olympiske Komité, Thomas Bach, beklage tilskuernes opførsel.

Talsmanden for organisationskomitéen i Rio, Maria Andrada, undskylder også for pibekoncerten og lover at forstærke indsatsen for at sprede budskabet om fairplay og korrekt opførsel på stadion.

Thiago Braz da Silva opfordrede under medaljeceremonien publikum til at klappe i stedet for at buhe, og Renaud Lavillenie understreger også, at han intet har at udsætte på sin konkurrent.

Da Silva blev overraskende olympisk mester efter to gange i løbet af konkurrencen at have forbedret sin personlige rekord.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
United rejste sig efter kæmpe...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx