Af Ritzau - 08/11-16 06:46

Højbjerg vil bide sig fast i Premier LeagueHøjbjerg vil bide sig fast i Premier League

Det er målet for Pierre-Emile Højbjerg at spille sig til en fast plads på Southamptons Premier League-hold.

storybild

Pierre-Emile Højbjerg (i rødt og hvidt) spillede hele kampen for Southampton, som torsdag vandt over Inter i Europa League. (Billede: Reuters/John Sibley)

Pierre-Emile Højbjerg har kun spillet 35 minutters Premier League-fodbold i de seneste fire kampe for Southampton. I to af kampene blev Højbjerg slet ikke benyttet.

Til gengæld er det blevet til masser af spilletid i Europa League, hvor Southampton senest slog Inter med 2-1 i torsdags.

Nu venter der to landskampe mod først Kasakhstan i VM-kvalifikationen på fredag i Parken og dernæst testkampen ude mod Tjekkiet fire dage senere.

- Jeg startede med at spille meget i Premier League. Så kom jeg med på landsholdet, og da jeg kom tilbage til klubben, ville de have nogle friske spillere, og så spillede jeg Europa League.

- Når vi er færdige med landsholdet denne gang, så er der lang tid til landsholdskampe igen. Og så håber jeg at bide mig fast i Premier League.

- Det vigtigste er, at jeg spiller en masse kampe. Jeg tror, jeg har spillet 15-16 kampe, siger Højbjerg.

Den danske midtbanespiller har spillet ni Premier League-kampe, fire Europa League-kampe samt to pokalkampe.

- Jeg udvikler mig hele tiden. Og hvis man skal udvikle sig i fodbold, skal man spille. Så skal man have erfaring, turde at lave fejl og lære af de fejl.

- Jeg har en træner, som synes godt om mig og samtidig ser de fejl, jeg laver, og som tør reagere og tage fat i mig, fortæller Højbjerg.

Sommerens skifte fra den tyske storklub Bayern München til Southampton har derfor været det helt rigtige, selv om klubben ikke er lige så god.

- Det har været spændende. Det har været fedt. Jeg har været glad for, jeg kunne falde hurtigt ind på holdet og forstå filosofien, spillemåden og mentaliteten.

- Det har været positivt, og bedst af alt har det været meget lærerigt. Det er det vigtigste, at jeg lærer og bygger på. At jeg tør blive ved med at tro på tingene, siger Højbjerg.

Torsdagens sejr over Inter var mindeværdig af flere årsager.

- Specielt for klubben var det en ekstraordinær sejr.

- For seks år siden lå Southampton i League One (den tredjebedste engelske række), mens Inter vandt The Treble (Champions League, det italienske mesterskab og den italienske pokalturnering).

- Det siger lidt om, at de seneste år har været en god udvikling for klubben. Og specielt i år med Europa League.

- Der var en overskrift, der hed: Husk denne aften. At være en del af historien og at slå Inter er fedt. Og vi tror stadig på, vi kan gøre det endnu bedre.

- Lige nu er det den største kamp, jeg har vundet med holdet, mener Højbjerg.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sys Bjerre brød igennem med en sang...
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Mads Steffensen afslører: På lørdag...
bt.dk
Politiet om meldinger om skud i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx