Af - 25/11-16 09:26; Opdateret: 25/11-16 09:52

Zorniger: - Glad for ikke at være del af tysk trædemølleZorniger: - Glad for ikke at være del af tysk trædemølle

Brøndby-træner Alexander Zorniger har fundet sig godt til rette i Danmark og har ikke planer om at vende tilbage til Tyskland foreløbig.

Bildstrecke im Grossformat »

Tyske Alexander Zorniger har haft stor succes i Brøndby siden sin ankomst i sommer og har ført klubben til en foreløbig andenplads i Superligaen.

Brøndby-træner er uinteresseret i afstanden til FCK
Brøndby-træner er uinteresseret i afstanden til FCK

Tidligere har Zorniger været ved roret hos blandt andre RB Leipzig og Stuttgart, men han tænker ikke umiddelbart på at vende tilbage til Tyskland og nyder for øjeblikket en mere rolig tilværelse i Danmark.

- Tyskland er mit hjemland, men lige nu er jeg bare glad for ikke at være en del af trædemøllen derovre, siger Zorniger og tilføjer:

I Superligaen har der ikke været en eneste trænerfyring i denne sæson, mens der i Tyskland har været op til flere i løbet af de første tre-fire måneder. Det går stærkt derovre. Jeg tror, klubberne føler sig tvunget til at lave ændringer på grund af presset fra offentligheden. Det er en helt anden verden.

Zorniger fremhæver desuden, at der er mere plads til familielivet som træner i Danmark, end der er i Tyskland.

- I Tyskland skal alt, du gør, indordnes under jobbet. Så hvad du end gør eller planlægger, skal det passe ind i programmet for ugen, måneden og året. I Danmark er der grundlag for en bedre livsbalance - eksempelvis fordi familien minimum ses som lige så vigtig som jobbet. Måske endda mere vigtig i nogle situationer. Og det er ukendt land for en tysk træner, siger han.

Alexander Zorniger gestikulerer på sidelinjen (Billede: Scanpix).

Brøndby-keeperen Frederik Rønnow mener, at Zorniger har været et tiltrængt frisk pust i Brøndby - både på grund af tyskerens klare, offensive koncept på banen og hans store autoritet.

- Han er meget sikker på sit koncept, og hvad man skal i hver enkelt situation. Der er ingen spørgsmålstegn. Han ved, hvad han vil, og hvor vi skal hen, og så har han været god til at kommunikere det ud til os spillere sammen med resten af trænerteamet, siger Rønnow og supplerer:

- Det har nok undret de fleste, at vi kom flyvende sådan med en ny spillestil, men jeg tror, den konsekvente taktik ligger bag det.

Med sin fysisk krævende spillestil har Zorniger generelt skaffet gode resultater i Brøndby, men der har været enkelte svipsere i løbet af sæsonen – som eksempelvis 0-1-nederlaget til kriseramte OB i søndags. Tyskeren er dog helt afklaret med, at holdets niveau ikke topper hver gang.

- Jeg var meget overrasket over, at holdet tilpassede sig filosofien så hurtigt i starten. Jeg har fuld forståelse for, at vi ikke gennem hele sæsonen kan præstere på det højeste niveau, vi har vist. Spillerne er ikke vant til at skulle bruge så meget energi under kampene og til træning over en hel sæson, forklarer han.

Næste opgave for Zorniger og Brøndby er søndagens hjemmekamp mod Silkeborg.

KLIK HER FOR AT FÅ DE BEDSTE FODBOLDNYHEDER FRA METROXPRESS

LÆS OGSÅ: Bænkplads har hjulpet sprudlende Brøndby-profiler

LÆS OGSÅ: Brøndby-træner vragede profiler mod AGF: De er trætte

LÆS OGSÅ: Brøndby-træner opgiver guld: - Vi kan ikke følge med FCK!

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk guldsmed lukker efter 169 år
bt.dk
Martin Brygmann: Jeg ved, at jeg kan...
bt.dk
Blot uger før sin død: Stephen...
bt.dk
Husker du Henrik og alle de andre?...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx