Af Pelle Dam - 15/05-14 18:10

Ishockey-VM: Canada kørte Danmark over til sidstIshockey-VM: Canada kørte Danmark over til sidst

Danmark ydede kun modstand i 40 minutter mod Canada, der vandt en klar 6-1-sejr ved VM i Hviderusland.

storybild

Danmark blev kørt over af storfavoritterne fra Canada i dagens VM-dyst. Her lukker den danske keeper Patrick Galbraith et mål ind i en testkamp på til slutrunden. (Billede: Polfoto/Jan Korsgaard/arkiv)

Det danske ishockeylandshold strittede imod i 40 minutter, men kunne som ventet intet stille op mod stormagten Canada i torsdagens VM-møde i Minsk.

6-1 vandt de 24. dobbelte verdensmestre i en kamp, hvor danskerne nærmest kollapsede i tredje periode.

Canada får oprejsning ved VM i ishockey
Canada får oprejsning ved VM i ishockey

De danske spillere har grund til at ærgre sig over nogle dyre fejl, der gjorde arbejdet lidt for let for den stærke modstander og var med til at ødelægge helhedsindtrykket.

Det var ellers perfekt iscenesættelse, da halvcanadieren Nicklas Jensen ni minutter inde i første periode udlignede til 1-1 og dermed kopierede sin far Dans præstation 11 år tidligere.

Jensen havde dagen før kampen fortalt om sin drøm om at score mod det land, hvorfra hele hans fars side af familien stammer fra, og nu er der noget at snakke om ved aftensbordet i Herning hen over sommeren.

Sønderjyske genvinder DM-guld i ishockey
Sønderjyske genvinder DM-guld i ishockey

Det var Morten Madsen, der serverede pucken, og Jensen fra Vancouver mosede lige akkurat pucken ind bag Ben Scrivens i Canadas mål.

Desværre rakte Jensens scoring så langt fra til en sensationel uafgjort, som dengang i 2003, og det vil særligt Oliver Lauridsen ærgre sig længe over.

Kæmpebacken fra Adirondack Phantoms lavede to klare fejl, der kostede de første to mål, som Cody Hodgson scorede.

De tæsker løs på hinanden - men så gør de dette
De tæsker løs på hinanden - men så gør de dette

Først missede Lauridsen fuldstændig pucken, og i anden periode sendte han den lige i staven på Hodgson, der ikke skulle anstrenge sig synderligt for at passere Patrick Galbraith.

Det er ingen ulykke at tabe til et bedre hold, men det bedre hold skulle gerne have lov til at arbejde meget hårdere for sine scoringer, end Canada gjorde her.

Oliver Lauridsen bøjede hovedet i skam i udskiftningsboksen, og i kampens sidste tredjedel hang hovederne stort set på hele det danske mandskab, der slap fire mål ind.

Andersen vendte tilbage til Anaheim-buret med sejr
Andersen vendte tilbage til Anaheim-buret med sejr

Et stort og begejstret publikum i Chizhovka Arena fik kun en kamp i de første to perioder, hvor det russiske ishockeykampråb "Shaybu" rungede i betonhvælvingerne.

Uden en sygdomsramt Julian Jakobsen eksperimenterede landstræner Janne Karlsson med Jannik Hansen som center i en kæde med Mikkel Bødker og Thomas Spelling, som slap nogenlunde fra sin VM-debut.

Kaptajn Morten Green arbejdede hårdt i sin 257. landskamp, en enestående dansk ishockeyrekord, der blev markeret med hyldest på isen før kampen.

Frans Nielsen nettede forgæves i NHL
Frans Nielsen nettede forgæves i NHL

Men alt, hvad der kom ud af anstrengelserne, var en syngende lussing, og Danmark er fortsat kun noteret for de tre point, holdet tjente mod Italien.

Holdet står med tre kampe tilbage i en klassisk spagat, hvor der både skal holdes øje med nedrykningsstregen og den mulighed for et indtog i kvartfinalen, som fortsat eksisterer.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Brøndby-ejer scorer kassen efter...
bt.dk
Ny liste opfordrer til drab på danske...
bt.dk
Gemmer der sig en formue på loftet?...
bt.dk
Indvandrere og efterkommere koster...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx