Af Ritzau - 24/02-16 12:30; Opdateret: 24/02-16 13:38

Renault-chef: Magnussen og Palmer står helt ligeRenault-chef: Magnussen og Palmer står helt lige

Der bliver ikke udnævnt nogen førstekører hos Renault. De to kørere kan forvente helt ens behandling.

Bildstrecke im Grossformat »
Magnussen viser før Melbourne-løbet stolt sin nye gule Renault-racer frem, som han skal køre i hele sæsonen. Renaults kørerdragt bliver også holdt i det traditionelle gule farver. Her er Magnussen ved præsentationen af sæsonens Formel 1-felt i Melbourne. ...ved præsentationen af den racer, han skal køre i ved sæsonens start. Den ser sort ud ved første øjekast, men den er i virkeligheden.. Ligesom Kevins og Jolyons shorts! Jeps. Den kan åbenbart også surfe - her fra en lidt anderledes præsentationsvideo. 24. februar 2016: Magnussen skal teste Renault-raceren for første gang på Montmelo-banen i Barcelona. - Der er en kæmpe kulturforskel i forhold til McLaren. McLaren er et hold, der er på vej nedad, mens Renault er på vej op, forklarer Magnussen om de første indtryk at det nye hold. (Ritzau) Så skal der testes! En fokuseret Magnussen inden han kører ud på Montmelo-banen i Barcelona 24. februar 2016: Der testes... Den 3. februar 2016 blev Kevin Magnussen præsenteret som Renault-kører. Ved et storstilet pressemøde i Renaults hovedkvarter uden for Paris blev den Formel 1-raceren for 2016-sæsonen præsenteret. Reservekører Esteban Ocon, kører Jolyon Palmer og Renault-bossen Carlos Ghosn sammen med Magnussen - Jeg er vildt glad, sagde Kevin Magnussen om sin kontrakt med Renault. I Kevin Magnussens debut i Formel 1 i marts 2014 i Melbourne kørte han sin hidtil eneste podieplads hjem. Det blev til en andenplads. Kevin Magnussen kørte for McLaren i 2014. I 2015 blev han degraderet til resvervekører for samme team. Magnussen crasher ind i Felipe Massa og Danilo Ricciardo på Hockenheim i 2014 Kevin Magnussen udgår af Bahrains Formel 1 i 2014. Magnussen ser alt andet end frisk ud til pressemøde med de andre Formel 1-kørere i forrige sæson. Kevin kører rockstjernestilen på den røde løber til Justin Timberlake-koncert i Parken i 2014. Magnussen og holdkammeraten i McLaren-tiden, eks-verdensmester Jenson Button. Efter 2015-sæsonen skiltes Kevin og McLarens veje. Det var ikke noget pænt brud. Kevin har ikke talentet for at køre hurtigt fra fremmede. Han har fået fart i blodet fra sin far, tidligere Formel 1-kører Jan Magnussen. Dorte Riis Madsen har været manager for Kevin Magnussen siden han var teenager. Anders Holch Povlsen, boss for Bestseller-koncernen og milliardær, har sponsoreret Kevin gennem det meste af hans karriere.

Kevin Magnussen testkører i disse dage for Reanult i Barcelona.

Uanset hvordan det går under forberedelserne til sæsonens første Formel 1 grandprix i Melbourne, har Kevin Magnussens Renault-hold ikke tænkt sig at udnævne en førstekører, som der skal satses på.

Holdets løbsdirektør, Frédéric Vasseur, er af den opfattelse, at et tydeligt hierarki mellem kørerne er noget, der hører fortiden til.

Formel 1 indfører nyt kvalifikationssystem
Formel 1 indfører nyt kvalifikationssystem

- Første- og andenkører er der ikke noget, der hedder her. Det var nok mere udbredt tidligere. Vi har tilstrækkeligt med personale til at fokusere fuldt ud på begge biler. Begge kørere får præcis den samme service og behandling, siger Frédéric Vasseur.

Efter at Renault i vinter overtog Lotus-holdet og skiftede motor i bilerne, har det stået klart, at holdet formentlig ikke vil være konkurrencedygtigt tidligt på sæsonen.

Eksperter: Magnussen skal vise lederevner i spansk test
Eksperter: Magnussen skal vise lederevner i spansk test

Derfor handler det primært om at bygge et hold op, og til det formål har Renault altså valgt to uerfarne kørere i form af Formel 1-begynderen Palmer og danske Magnussen, der har en enkelt sæson på CV'et.

- Vi er helt klar over, at motorskiftet vil give os en hård start på sæsonen, og lige nu handler det om at bygge en base for holdet. Vi har to kørere, som jeg er overbevist om kan præstere, siger Frédéric Vasseur.

Trods uheld: Magnussen debuterer på et begejstret hold
Trods uheld: Magnussen debuterer på et begejstret hold

Efter to dage med Jolyon Palmer i sædet ved testdagene i Barcelona har Kevin Magnussen onsdag sat sig bag rattet i Renault-raceren.

Se billeder derfra i galleriet herover.

Første testfase afsluttes med sidste køredag torsdag, hvorefter der igen er fire testdage i den kommende uge. Formel 1-sæsonens første grandprix afvikles 20. marts i Australien.


LÆS OGSÅ: Rivalen har gjort det beskidte arbejde for Magnussen

LÆS OGSÅ: Nedtur har fået Magnussen til at nyde Formel 1: Det er som at vinde i Lotto

LÆS OGSÅ: Magnussens chef før debut: Han skal intet bevise

LÆS OGSÅ: Magnussen om sløj Renault-test: Det er kun småting

LÆS OGSÅ: Magnussens hold har forventede problemer i første test

LÆS OGSÅ: Det er på spil i dag for Kevin Magnussen og co

LÆS OGSÅ: Magnussen må se teamkollega køre først i Barcelona

LÆS OGSÅ: Lykkelig Kevin Magnussen: - En utrolig følelse

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx