10/08-15 07:09

Vilde vinde: Utilregnelig hal venter danskerne ved badminton-VMVilde vinde: Utilregnelig hal venter danskerne ved badminton-VM

Knap 9000 tilskuere vil skabe en fantastisk ramme ved VM i badminton. Danskerne er forberedt på stemningen.

storybild

Når VM i badminton fra mandag til søndag spilles i arenaen Istora Senyan i Jakarta, så venter der de danske spillere en intens oplevelse.

De medlevende tilskuere sidder tæt på banen og udluftningen i hallen kan give skiftende vinde på banerne. Den danske lejr har dog forsøgt at forberede sig bedst muligt på udfordringerne i hallen.

Småkagekrig løst: Badminton-stjerner vender tilbage
Småkagekrig løst: Badminton-stjerner vender tilbage

Det siger landstræner Lars Uhre.

- Det er meget varmt, og der er en rigtig høj luftfugtighed. Der er et utilregneligt udluftningssystem, som giver vind på alle banerne, men det er ikke den samme vind på alle banerne. Det kan blive vanskeligt at håndtere, hvis man ikke holder hovedet koldt.

- Det er et sted, hvor man let kan blive usikker. Det har vi forsøgt at forberede os på i træningerne derhjemme, siger landstræneren.

Badmintonforbund bryder med fem danske stjerner før VM
Badmintonforbund bryder med fem danske stjerner før VM

Når det så er sagt, så venter der en flot og inspirerende kulisse i Jakarta.

- Det er i mine øjne et fantastisk sted at spille med en masse badmintonhistorie. Der er mange indonesiske tilskuere, som sætter pris på god badminton og forstår at skabe en rigtig god stemning.

Sejr! Danmark generobrer europæisk badmintontrone
Sejr! Danmark generobrer europæisk badmintontrone

- Det er en meget intim hal, hvor tilskuerne sidder rigtig tæt på. Jeg blev overrasket over, da jeg læste det, at der kunne være cirka 9000 tilskuere, for det ligner det ikke, der er plads til. Men det er måske derfor, det føles så pakket, siger Lars Uhre.

Danmark har som mål at få tre medaljepoint ved VM. Bronzemedaljer giver et, sølv giver to, og guld giver tre medaljepoint.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx