Af - 13/09-16 11:47; Opdateret: 14/09-16 06:37

Mød amatøren der er med i Champions LeagueMød amatøren der er med i Champions League

Normalt træner Nicolas Feldhahn kun med Bayern Münchens førstehold, hvis der mangler en spiller - nu er han pludselig med i truppen til Champions League.

storybild

Football Soccer - Bayern Munich v Manchester City - Pre Season Friendly - Allianz Arena, Munich, Germany - 20/7/16 Manchester City's Wilfried Bony in action with Bayern Munich's Nicolas Feldhahn Action Images via Reuters / Michaela Rehle Livepic (Billede: Michaela Rehle)

Nicolas Feldhahn udlever lige nu alle sekunda-fodboldspilleres perfekte dagsdrøm.

Den 30-årige jurastuderende og amatørfodboldspiller spiller egentlig på Bayern Münchens andethold i den lokale regionalliga i Bayern, Tysklands fjerdebedste række.

To sene mål sørger for Bayern-sejr over Schalke 04
To sene mål sørger for Bayern-sejr over Schalke 04

Men via en række tilfælde og heldige omstændigheder, har førsteholdstræneren Carlo Ancelotti skrevet forsvarsspillerens navn på listen over spilleberettigede spillere i den Champions League-sæson, der for alvor starter i aften.

- Allerede under Guardiola, trænede jeg af og til med de professionelle. Især ved taktiske øvelser, eller når der skulle spilles otte mod otte, og der kun var 15 spillere til træning, fortæller han til det tyske fodboldmagasin 11Freunde.

I sensommeren, da Carlo Ancelotti havde taget over, fik han ligefrem lov til at spille med i en træningskamp mod Manchester City.

- Jeg var så heldig, at flere af de professionelle havde fået forlænget deres ferie på grund af EM. Så kom testkampen mod City, og det stod klart, at der skulle nogle amatører med. Jeg regnede med, at jeg skulle sidde på bænken, men så opdagede jeg i det taktik-oplægget et par timer før kampen, at jeg at skulle spille fra start. Så blev jeg utroligt nervøs! fortæller han.

Müllers genfundne målnæse glæder Joachim Löw
Müllers genfundne målnæse glæder Joachim Löw

Lige den dag, kørte tingene bare i olie for den sædvanlige andetholdsspiller, og efter kampen hev Carlo Ancelotti ham til side og roste ham.

Rimeligt heldigt: Bare tre dage senere skulle holdet på træningstur til USA, og efter den gode kamp mod City, havde cheftræner Ancelotti sin amatør-forsvarer i tankerne, da flere førsteholdsspillere endnu ikke var klar til at rejse med.

Frygtindgydende Bayern ydmyger Bremen i sæsonåbner
Frygtindgydende Bayern ydmyger Bremen i sæsonåbner

Ifølge Nicolas Feldhahn var turen et langt højdepunkt. Lige fra flyveren med Bayern-logoet, som spillerne havde helt for sig selv, over turist-turene til Times Square og Central Park til kampen mod selveste Real Madrid.

- Jeg spillede 90 minutter og fik efterfølgende meget positivt feedback. Jeg blev sågar spurgt, hvorfor jeg aldrig havde spillet på et højere niveau, fortæller han.

Og nu er han altså med på listen over Bayern Münchens Champions League-spillere.

- Jeg ved jo godt, at jeg kun er en mulig reservespiller, hvis en midterforsvarer falder fra. Men alene at står på denne liste ved siden af alle verdensklasse-spillerne gør mig rigtig stolt. Siden listen kom ud har min telefon ikke været stille, fortæller han.

Her er Nicolas Feldhahn med pokalen, da Bayern München vandt den tyske Supercup. Han kom ikke på banen, meeeen da han havde fødselsdag, fik han lov til at løfte pokalen.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx