Af Ritzau - 13/12-16 16:12

Pernille Blume: EM i København er en kæmpe motivationPernille Blume: EM i København er en kæmpe motivation

OL-guldvinderen fra Rio besøgte tirsdag den kommende multiarena Royal Arena, der om et år skal huse svømme-EM.

storybild

Pernille Blume, der i sommer vandt OL-guld i Rio, lagde tirsdag vejen forbi Royal Arena, hvor der næste år er svømme-EM på kortbane. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Europas bedste svømmere samles om nøjagtigt et år i Royal Arena i København til kortbane-EM.

Tirsdag var OL-guldvinder Pernille Blume og flere danske topsvømmere forbi den kommende multiarena, hvor håndværkere fortsat er i fuld gang med færdiggørelsen af byggeriet.

- Det er første gang, at jeg er her. Det ser fint ud.

- Der er fortsat en masse ting, der skal laves, men jeg kan godt forestille mig, at der kommer to pools ind. Jeg tror virkelig, at det bliver fedt, siger Pernille Blume og kigger ud på betongulvet.

Om et år er gulvet erstattet med 2.200.000 liter vand, og der forventes at være plads til 7000 tilskuere om dagen.

For tre år siden var Pernille Blume en del af det danske hold i Herning, da kortbane-EM blev afholdt i Jyske Bank Boxen. Så hun har på fornemmelsen, hvad der venter hende.

- Et EM på hjemmebane er helt specielt. Det betyder bare noget, at man er hjemme, og at der kommer mange flere danskere. Det gør det unikt.

- Det er en kæmpe motivation, at vi får lov til at svømme på hjemmebane. Det er fedt at få den oplevelse med, og den ville jeg ikke være foruden, siger 22-årige Blume.

Den seks år ældre Jeanette Ottesen vil endnu ikke love, at hun stiller op i København. Men hun var begejstret over at deltage ved EM i Herning tilbage i 2013.

- Det bliver svært overgå Herning. At svømme foran et hjemmepublikum er det fedeste, jeg har prøvet i min karriere, og jeg glæder mig til at høre, hvad alle de nye up-and-coming svømmere synes om det, siger Ottesen.

Svømme-EM på kortbane er samtidig den første store sportsbegivenhed, der skal afholdes i Royal Arena.

Derfor er EM også specielt for Sport Event Denmark, der arbejder for at trække sport-events til landet.

- Det er dejligt og vigtigt, at der om kort tid står en fin arena klar. Det er der blevet arbejdet på i 15-20 år. Det er nu lykkedes. Vi ser frem til det første store mesterskab, siger direktør Lars Lundov.

Det står allerede nu klart, at VM i ishockey i 2018 skal afholdes i Royal Arena og Jyske Bank Boxen i Herning.

Sport Event Denmark arbejder desuden på at få VM i idrætsgymnastik og VM i badminton til den nye multiarena i København.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Blev enkemand som 38-årig: Nu er...
bt.dk
Føles som sommer: 25 grader og sol...
bt.dk
Tidligere skovrider med...
bt.dk
Midtjylland opgav guldet og har sat...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx